Raionul Briceni: Un vitezoman înrăit de 21 de ani, prins noaptea printr-un sat cu 144 km/h

Acum 3 luni, 1 săptămână - 11 Septembrie 2024, autoblog
Raionul Briceni: Un vitezoman înrăit de 21 de ani, prins noaptea printr-un sat cu 144 km/h
Un tânăr de 21 de ani din raionul Briceni a decis să-și demonstreze abilitățile și marea experiență de condus, noaptea, printr-un sat. Însă un echipaj de patrulare s-a întâmplat să asiste la scenă și nu a rămas indiferent.

Noaptea trecută, în satul Beleavinți, a fost oprit pentru că se deplasa cu 144 de km/h!

Șoferul a fost documentat pentru depășirea limitei de viteză cu 94 de km/h. Acesta urmează să fie sancționat cu o amendă neînsemnată de până la 5000 de lei și nu va avea dreptul să urce la volan pe un termen de la 60 la 90 de zile.

Reamintim șoferilor că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo și de drum se numără printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave.

Ultima sinteză de weekend a INSP spune despre 1126 de vitezomani amendați și 33 de șoferi beți înlăturați de la volan.

Accident nocturn pe traseul Chișinău-Orhei. Un bărbat l-a traversat neregulamentar și a fost lovit

Bizare sunt astfel de cazuri, când pietoni aleg să traverseze neregulamentar un drum și oricum ajung implicați într-un accident. Deși din contra, ar trebuie să fie mult mai atenți dacă tot comit o încălcare ce le pune în pericol viața.

Aseară, în jurul orei 21:20, Poliția a fost sesizată despre producerea unui accident rutier cu tamponare de pieton, pe traseul R6 Chișinău-Orhei, direcția spre Măgdăcești.

La fața locului, polițiștii Secției documentare accidente rutiere în comun cu ofițerul de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție Chișinău au stabilit că bărbatul lovit traversase drumul neregulamentar. Lovit a fost de o KIA cu un tânăr de 25 de ani la volan.

În urma impactului, bărbatul a decedat pe loc. Șoferul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale și nu fusese beat. Polițiștii întreprind măsuri pentru a stabili identitatea pietonului. Pe caz a fost inițiat un proces penal.

Amintim pietonilor reguli din secțiunea a 17-a din RCR, care le este dedicată în întregime:

  • În cazul deplasării pe partea carosabilă sau pe acostament, pe timp de noapte sau în condiţii de vizibilitate redusă, pietonii trebuie să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante.
  • Pietonii trebuie să traverseze drumul numai pe la trecerile semnalizate, inclusiv pe pasajele denivelate, iar în lipsa acestora la intersecții − pe linia trotuarelor sau acostamentelor.
  • În cazul în care în limitele vizibilității (100-150 m) nu sunt treceri pentru pietoni sau intersecții, ei pot traversa drumul numai după ce s-au asigurat că nu se apropie nici un vehicul, efectuând trecerea pe traiectorie perpendiculară în raport cu marginea părții carosabile.
  • Odată angajaţi în traversare, pietonii nu trebuie să încetinească mersul sau să se oprească fără motiv!
  • Pietonilor li se interzice să se angajeze în traversarea drumului pe sectoarele de drum cu câmpul vizual limitat.

Support Ukraine