Peste 100 de maşini, ridicate şi duse la parcarea specială de la începutul lui 2022

Acum 2 ani, 3 luni - 13 Ianuarie 2022, autoblog
Peste 100 de maşini, ridicate şi duse la parcarea specială de la începutul lui 2022
Zilnic, polițiștii INSP aflați la menținerea și asigurarea ordinii publice luptă cu conducătorii auto care staționează sau îşi parchează unitățile de transport neregulamentar.

Majoritatea dintre șoferi găsesc diferite scuze, însă cu toții cunoaștem, că staționarea sau parcarea neregulamentară creează un mare disconfort atât pietonilor, cât și altor participanţi la trafic.

De la începutul acestui an, pe întreg teritoriul țării, polițiștii INSP au sancționat 697 de conducători auto pentru parcarea și staționarea în locuri interzise, dintre care 581 au fost doar în municipiul Chișinău.

Drept rezultat, 106 automobile au fost ridicate şi transportate la parcarea specială.

Amintim că staționarea sau parcarea mijlocului de transport în locuri interzise se sancționează, conform Codului Contravențional al Republicii Moldova, cu amendă în mărime de la 900 până la 1.500 de lei, cu aplicarea a 4 puncte de penalizare și ridicarea unității de transport cu transportarea la parcarea specială.

Poliția Națională mizează pe responsabilitatea fiecărui conducător auto pentru a nu crea impedimente altor categorii de participanți la trafic.

Apropo, se anunţă că poliţia s-a autosesizat inclusiv pe cazul parcării neregulamentare a unui automobil ce aparține unei autorități din subordinea organului central executiv. Șoferul a fost identificat și sancționat cu o amendă și puncte de penalizare.

Support Ukraine