Oficial, avem cel mai rapid BMW Turbo cu tracțiune spate din Moldova! Și e un Touring

Acum 2 ani, 9 luni - 26 August 2021, autoexpert
Oficial, avem cel mai rapid BMW Turbo cu tracțiune spate din Moldova! Și e un Touring
În cadrul unui eveniment mult așteptat de Drag Racing (22.08.2021), tânărul pilot Igor a reușit performanța de a se înscrie în istoria curselor de accelerare cu un timp record de numai 10.7.

Astfel BMW-ul din 1997 este acum cel mai rapid model bavarez, cu tracțiune spate, din Moldova! 

Cum s-a ajuns aici, e cale lunga, cu multe investiții, calcule, setări, probe de piese, teste și multe ore de lucru. Însă recompensa a meritat din plin, mai ales că vorbim despre un Seria 3 în caroseria E36 Touring, practic ceea ce din uzină a fost proiectată ca o mașina pentru familiști. 

Pentru că partea tehnică interesează pe mulți, aflați că sub capotă este un M52, modificat bineînțeles, cu interne forjate, clapete individuale pentru fiecare cilindru, injectoare de capacitate sporită, pompă de benzină mai performantă, axe cu came și...turbosuflantă Borgwarner. Cutia manuală în șase rapoarte este preluată de pe un E60 confirmând astfel că sunt unele dintre cele mai rezistente, contrar unor păreri din târg. Kitul de ambreiaj - dintre cele mai ușoare, diferențialul de pe E32 750i V12, planetarele au aparținut unui E90 M3, iar sistemul de frânare provine de pe E46 M3 CSL. 

Accelerarea? De la zero la prima sută în mai puțin de 4 secunde (circa 3.7), iar asta vă reamintesc, fără sisteme electronice inteligente sau tracțiune integrală și având o greutate de peste 1500 de kilograme! Distanța de 402 metri parcursă în 10.7 secunde. 

Support Ukraine