Cinci electromobile noi şi second hand pe care le poţi cumpăra în Moldova

Acum 6 ani, 3 luni - 17 Decembrie 2017, autoblog
Cinci electromobile noi şi second hand pe care le poţi cumpăra în Moldova
Chiar dacă în unele zone ale planetei piaţa de maşini electrice înregistrează o creştere fără precedent, în ţara noastră încă nu există o tendinţă majoră de a face trecerea pe automobile cu emisii zero.

Da, deocamdată acestea au un preţ destul de ridicat, în dependenţă de modelul ales nou, însă cine a spus că astfel de maşini nu există ieftine şi la mâna a doua?

Am adunat în cele ce urmează cinci oferte de maşini electrice, una dintre care este nouă şi alte patru sunt la mâna a doua, care pot fi cumpărate de orice moldovean interesat să trăiască experienţa exploatării unui electromobil:

Renault Zoe

Primul electromobil din lista noastră este şi prima maşină electrică care este vândută printr-un canal oficial în Moldova şi poate fi cumpărată nouă, evident cu garanţie. Noul Renault Zoe a venit recent în Moldova şi poate fi achiziționat prin intermediul prietenilor de la Renault Moldova.

Un Renault Zoe are un preţ de start în Moldova de 26.900 de euro. Pentru aceşti bani primeşti un electromobil compact, modern, care se poate deplasa cu un singur plin până la 240 de kilometri. Modelul este disponibil şi într-o versiune cu o autonomie de până la 400 de kilometri.Tesla Model S
Da, în Moldova există anunţuri auto de vânzare a sedanului Tesla Model S. Am găsit două oferte a căror preţ nu depăşeşte 35.000 de euro şi au un parcurs nu mai mare de 70.000 de kilometri.

Unul dintre exemplare este Model S 85, acest lucru însemnând că are un motor cu 380 de CP, un set de acumulatori cu o capacitate de 85 kWh şi o autonomie care poate ajunge la 460 de kilometri.

Trebuie de menţionat că maşinile se află în SUA, dar pot fi aduse în Moldova şi vămuite, toate costurile fiind incluse în preţul sus afişat.

Nissan LEAF

Din lista noastră nu poate lipsi evident popularul Nissan LEAF de primă generaţie. Pe acelaşi portal de anunţuri se pot găsi puţin peste 20 de oferte cu exemplare a căror preţ variază între 6.700 şi 11.500 de euro. De menţionat că nu toate electromobilele sunt pe loc, în ţară.

Un Nissan LEAF este propulsat de un motor electric care produce 109 CP şi 280 Nm. Autonomia maximă în dependenţă de setul de acumulatori poate ajunge la 200 de kilometri şi chiar mai mult, variind în funcţie de stilul de condus. Bateriile se încarcă în circa nouă ore de la o priză casnică sau în vreo 30 de minute de la o staţie de reîncărcare rapidă.

BMW i3

Un alt electromobil care este propus spre vânzare este un bavarez BMW i3, produs în 2014 şi care are un parcurs de doar 21.000 de kilometri. Cert este că maşina nu e în ţară, a avut un singur proprietar şi pentru 17.100 de euro poate fi adusă şi vămuită în Moldova.

Caracteristicile tehnice exacte ale acestui exemplar nu sunt făcute publice, însă o astfel de maşină în dependenţă de capacitatea acumulatorilor poate înregistra o autonomie de până la 240 de kilometri.

FIAT 500e

Singurul FIAT 500e scos la vânzare şi înmatriculat în Moldova costă 10.400 de euro. Maşina este produsă în anul 2013 şi are un parcurs de 73.300 de kilometri. Cu bateriile încărcate complet autonomia poate atinge 140 de kilometri.

Hatchback-ul are mai multe dotări interesante precum senzori de parcare, faruri cu xenon, scaune tapiţate cu piele şi încălzite, sistem de climatizare, etc. Vânzătorul afirmă că maşina ar fi ideală pentru o femeie sau persoane care îşi doresc să nu cheltuie bani pentru carburanţi.

Support Ukraine