Chiril Gaburici povestește în premieră despre noul său automobil, Tesla Model S!

Acum 5 ani, 10 luni - 12 Iunie 2018, autoexpert
Chiril Gaburici povestește în premieră despre noul său automobil, Tesla Model S!
După ce a păstrat tăcerea timp de câteva luni, ministrul Economiei şi Infrastructurii Chiril Gaburici a acceptat, să povestească ce face cu Tesla lui, cumpărată la începutul lunii octombrie 2017, într-un interviu acordat publicației deschide.md

Merg cu ea peste tot, nu aleg. Pentru că Tesla înseamnă tehnologie. Tehnologia înseamnă eficiență. Eficiența înseamnă viitor", a declarat oficialul pentru jurnaliști, vorbind cu o mândrie deosebită despre EV-ul celebru.

Reporterii nu au ratat ocazia să-l întrebe pe unde anume merge cu automobilul său pur electric și cât de potrivite sunt drumurile din Republica Moldova pentru o astfel de mașină.
Merg cu ea peste tot, nu aleg. E superbă în condus – foarte comodă", a răspuns acesta.

Tesla Model S, vehicululul despre care se vorbește, este 100% electric. Având în vedere că în Moldova nu avem prea multe stații de alimentare a vehiculelor electrice, reporterii s-au grăbit să aflăm de la Gaburici unde își alimentează mașina:
O încarc, de obicei, acasă, doar la priza din garaj", a răspuns el.

La capitolul dificultăți și probleme pe care le creează o Tesla, șeful de la Economie constată un singur neajuns: „Lipsa de charge-uri prin țară. Dar, cu o autonomie de peste 400 km, îmi permite să mă simt liber", a conchis acesta.

Deschide.MD: Sunteți în postura în care puteți rezolva problema stațiilor cu alimentare electrică...
Chiril Gaburici: Când o să apară cererea, noi vom veni cu oferta. Or acest fapt se autoreglează cumva în timp.

Despre faptul că Gaburici este un împătimit al automobilelor presa a scris anterior și anume că deține un Audi TT, dar și o motocicletă marca BMW, iar fiul său ca şi el însuşi, participă des la curse de carting, lucru care poate fi văzut pe pagina sa de Facebook.

În 2012, Gaburici a organizat campionatul V1 Challenge Moldova și tot atunci a suferit un accident în timpul campionatului, după ce mașina de curse pe care o conducea s-a răsturnat.

Textul din articol aparține portalului deschide.md, dar a fost ulterior modificat de redacția noastră pentru a nu duce în eroare cititorii noștri. Ori un automobil cu denumirea "Tesla S" nu există, dar iată stații de alimentare a EV-urilor, contrar afirmației jurnaliștilor deschide.md, există în capitală circa șase la număr conform spuselor proprietarilor de vehicule electrice sau trei conform site-ului plugshare.com, dar fiind publică și de la care te poți alimenta oricând și gratis, la moment doar una singură, fiind amplasată în parcarea centrului comercial Grand Hall.

Support Ukraine