De vină sunt copacii, că șoferii se izbesc cu viteză în ei! Gaburici vrea să taie copacii de pe marginea drumurilor

Acum 5 ani, 10 luni - 28 Mai 2018, autoexpert
De vină sunt copacii, că șoferii se izbesc cu viteză în ei! Gaburici vrea să taie copacii de pe marginea drumurilor
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a instituit un Grup de lucru pentru înlocuirea plantațiilor rutiere în zona de siguranță și de protecție a drumurilor publice.

Acesta va examina statistica accidentelor rutiere, soldate ca rezultat al amplasării arborilor în zona drumurilor publice. Din Grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Administrației de Stat a Drumurilor, Inspectoratului Național de Patrulare, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Institutului de Ecologie și Geografie, scrie portalul deschide.md.

Conform Ordinului lui Gaburici, Grupul de lucru va elabora un studiu referitor la influența plantațiilor rutiere asupra siguranței rutiere și va examina posibilitatea înlocuirii plantațiilor rutiere existente cu altele, care să asigure siguranță maximă în cazul impactului cu acestea a participanților la trafic. Deasemenea, va prezenta analiza cost beneficiu a acțiunilor propuse, va propune un Plan de acțiuni pe termen mediu sau lung, care ar viza înlocuirea arborilor din zona de siguranță și protecție a drumurilor naționale cu alte plantații rutiere conform situării.

Datele arată că cele mai multe decese, în cazul accidentelor rutiere produse pe drumurile naționale, sunt din cauza impactului cu arborii amplasați pe marginea carosabilului. De aceea, vreau să facem o analiză detaliată și să vedem cum putem înlocui arborii cu alte plantații rutiere", a declarat ministrul Chiril Gaburici.

Support Ukraine