Renault, Nissan, PSA, Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover învinuiți de creșterea prețurilor la componentele auto!

Acum 5 ani, 1 lună - 26 Februarie 2019, autoexpert
Illustration
Illustration
Publicația germană Der Spiegel susține că autoritățile europene au început o anchetă pentru a stabili dacă regulile anti-cartel au fost încălcate de mai mulți producători auto

Conform jurnaliștilor germani, Renault,Nissan, grupul PSA, Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover se află sub investigația Comisiei Europene pentru că ar fi format un cartel pentru creșterea prețurilor la componentele auto.

Prețurile componentelor ar fi fost mărite artificial cu până la 25% cu ajutorul companiei de consultanță Accenture, susține Der Spiegel, care menționează că ancheta Comisiei Europene ar fi început în decembrie 2018.

Purtătorii de cuvânt de la Jaguar Land Rover, PSA și Fiat-Chrysler au refuzat să comenteze, în timp ce reprezentanții Renault și Nissan nu au putut fi contactați pentru o poziție oficială.

În toamna anului trecut, Comisia Europeană a început o altă investigație oficială pentru a stabili dacă Volkswagen, BMW și Daimler au format un cartel pentru evitarea concurenței în dezvoltarea sistemelor de control al emisiilor.

Autoritățile au transmis atunci că dețin informații referitoare la întâlniri secrete între oficialii constructorilor în care s-a discutat despre tehnologiile menite să limiteze emisiile poluante ale mașinilor.

Support Ukraine