Primul BMW M4 CS a ajuns în Moldova, se vinde, şi doar stopurile îi costă cât o altă maşină

Acum 6 ani - 19 Februarie 2018, autoblog
Primul BMW M4 CS a ajuns în Moldova, se vinde, şi doar stopurile îi costă cât o altă maşină
Primul şi deocamdată singurul BMW M4 Club Sport a venit în Republica Moldova după aproape un an de când a fost prezentat în premieră.

Limitat la doar 3.000 de exemplare pe toată planeta, unul dintre ele aşteaptă să-l facă fericit pe un viitor proprietar din ţara noastră.

Dacă până în prezent nu aţi ştiut, noul BMW M4 CS este primul model care a deschis o nouă linie de maşini sportive care vor fi construite în ediţii limitate. Nomenclatura CS poziţionează concret această maşină între un M4 Coupe cu pachet Competition şi un M4 GTS.

O altă caracteristică este că aceste automobile sunt mai apropiate şi setate pentru a fi folosite pe circuite, însă sunt omologate şi pentru circulaţia pe drumurile publice, spre deosebire de acelaşi M4 GTS.

Sub capotă este montat un propulsor TwinPower Turbo de 3.0 litri şi cu şase cilindri, care produce 460 de CP şi 600 Nm. Acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în 3.9 secunde, în timp ce viteza maximă îi este limitată la 280 de km/h.

Noul BMW M4 CS este echipat cu transmisie M cu dublu ambreiaj (M DCT), cu Drivelogic, cu şapte trepte care pot fi schimbate cu padele din spatele volanului M tapiţat cu Alcantara. Standard mai dispune de o suspensie M adaptivă, sistem Dynamic Stability Control şi un diferenţial M activ.

Jantele măsoară 19 şi 20 de inci şi sunt „încălţate" standard în anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2. Mecanismele de frânare sunt compozite M şi au nişte etriere de culoare albastră, iar opţional se pot comanda unele carbono-ceramice.

La exterior se mai remarcă un bodykit cu forme aerodinamice şi cu numeroase elemente din fibră de carbon, precum: splitter, difuzor, spoiler, acoperiş şi chiar capotă! Stopurile inovatoare cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode) care există doar pe o astfel de maşină, pe un BMW  M4 DTM Edition şi M4 GTS, sunt o exclusivitate absolută în industria auto.

Interiorul noului BMW M4 CS atrage prin ambianţa sportivă pe care o propune. Scaunele sport M ultra uşoare, tapiţate cu piele/Alcantara, impresionează şi la fel de interesante sunt panourilor uşilor, realizate din fibre naturale compactate şi care în loc de mânere au nişte bucle de piele.

Printre dotările standard de la bord se poate număra un sistem de climatizare automată, o versiune a sistemului de sonorizare BMW Professional adaptată cerinţelor de acustică specifice M4 CS şi sistemul de navigaţie Professional. Opţional, acest M4 CS de la Chişinău, vopsit în culoarea San Marino Blue, mai dispune de: cameră video spate, scaune faţă reglabile electric, cu memorie pentru cel al şoferului şi încălzite, sistem de asistenţă la parcare, faruri adaptive LED cu sistem de spălare, head-up display, etc.

Acest automobil valorează 97.332 de euro, dar mai interesant este că stopurile costă câte 100.000 de lei fiecare!

Support Ukraine