Incident la vamă: un şofer beat a încercat să fugă din ţară cu copilul în maşină

Acum 3 ani, 5 luni - 4 Noiembrie 2020, Piata Auto
Incident la vamă: un şofer beat a încercat să fugă din ţară cu copilul în maşină
Un caz revoltător a avut loc la PTF Mirnoe din Moldova — poliţia de frontieră a reţinut un şofer aflat la volan în stare de ebrietate, ce nu s-a supus cerinţelor oamenilor legii şi a încercat să părăsească ilegal ţara, având în maşină un copil.

Din fericire, incidentul s-a încheiat fără traumatisme şi victime, dar acum şoferul buclucaş riscă pedeapsă aspră.

Potrivit comunicatului, un bărbat în vârstă de 41 ani a atras atenţia poliţiştilor când nu s-a supus cerinţelor legale de a opri în vamă pentru efectuarea termometriei a celor de la bordul maşinii — o procedură firească şi obligatorie în contextul situaţiei pandemice. Bărbatul nu a oprit, ba a înaintat pe teritoriul PTF Mirnoe în intenţia de a părăsi ţara. Din fericire, acesta a fost oprit forţat la barieră şi scos din maşină, iar la bord oamenii legii au identificat şi un minor de 8 ani, fiul şoferului buclucaş.

Inspectorii au constatat imediat comportamentul ciudat al bărbatului, iar astfel a fost solicitată intervenţia INSP pentru stabilirea gradului de ebrietate a acestuia. Testul alcoolscopic a stabilit o concentraţie de 0.77 mg/l de alcool etilic pur în aerul expirat de şofer. Pe numele bărbatului a fost pornit un proces penal pentru condusul mijloacelor de transport în stare de ebrietate, dar acesta s-a mai ales şi cu alte două procese contravenţionale pentru nerespectarea regimului şi regulilor punctelor de trecere a frontierei de stat. Automobilul de model Honda CR-V a fost transportat la parcarea specializată.

Support Ukraine