Atenție Șoferi! Asta faci, când vrei să intri în țară! Iată ce ai de scris, de completat și de achitat

Acum 3 ani, 11 luni - 6 Aprilie 2020, autoexpert
Atenție Șoferi! Asta faci, când vrei să intri în țară! Iată ce ai de scris, de completat și de achitat
Poliția de Frontieră a venit cu un update prin care informează despre starea lucrurilor la ”vamă”, în ultimile 24 de ore și ține totodată să informeze cetățenii care vor să revină în țară despre unele obligațiuni.

Deși sunt expuse la sfârșit de text, noi vom începe chiar cu acestea. Așadar, la trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei, pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Suplimentar, vor scrie pe partea verso a fișei Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate.

În ultimile 24 de ore în punctele de trecere a frontierei, au fost înregistrați 2.777 de călători, 1.944 dintre care au fost persoane care au traversat granițele pe sensul de intrare în țară.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 669 traversări persoane;
PTF Sculeni – 326 traversări persoane;
PTF Aeroport Chișinău – 299 traversări persoane (rute charter);
PTF Tudora – 198 traversări persoane;
PTF Giurgiulești – Galați – 176 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– patru încălcări ale regimului zonei de frontieră;
– patru persoane au fost documentate pentru încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională.

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2.777 persoane și completate 1.944 de fișe epidemiologice individuale. Au fost completate și semnate 715 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 135 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Așa arată Fișa Epidemiologică, pe care o completează toți cei care intră în țară!

Pentru că necunoașterea îi poate speria pe mulți, am făcut rost și de fișa epidemiologică, pe care sunt obligați să o completeze toți cei ce intră în țară.

Am scris mai devreme despre situația la vamă, câte persoane au intrat în țară, câți au ieșit, care punct de trecere este cel mai solicitat și care sunt regulile și procedurile obligatorii. Una dintre ele prevedea și completarea fișei epidemiologice, împreună cu declarația pe propria răspundere că veți rămâne izolat la adresa indicată de dvs, termen de 14 zile.

Accesând ACEST link veți putea downloada fișa și să o completați cu datele necesare, pentru a mai economisi timp la vamă!

Support Ukraine