Vama Sculeni între Moldova şi România e extinsă şi modernizată, ca o alternativă viabilă pentru Leuşeni-Albiţa

Acum 9 luni, 1 săptămână - 21 Iulie 2023, Piata Auto
Vama Sculeni între Moldova şi România e extinsă şi modernizată, ca o alternativă viabilă pentru Leuşeni-Albiţa
Punctul de trecere a frontierei Sculeni, între localităţile cu acelaşi nume din Moldova şi România, din apropierea oraşelor Ungheni, şi Iaşi, e în plin proces de extindere şi modernizare.

De astăzi, 7 piste noi de control vamal pe sensul de ieşire din Moldova au devenit deja operaţionale, şi oferă condiţii de aşteptare mult mai decente decât cele oferite anterior de numărul mai mic de piste şi de infrastructura învechită, care era prezentă la acest punct de frontieră.

De noile piste pe sensul de ieşire din Republica Moldova vor benefica atât cei care călătoresc cu autoturismele, cât şi călătorii autobuzelor.

Până la sfârşitul anului 2023 vor fi încheiate lucrările şi la piste de talie similară pe sensul de intrare în Republica Moldova. Reconstrucţia acestui punct de trecere a frontierei e realizată cu suportul Uniunii Europene.

Punctul vamal de la Sculeni ar putea servi, astfel, drept alternativă viabilă pentru punctul mult mai intens circulat Leuşeni-Albiţa, asigurând o distanţă mai scurtă între Iaşi şi Chişinău, spre exemplu. Până acum, însă, mai mulţi şoferi preferau să meargă 30-40 km în plus, pentru a trece pe la Albiţa Leuşeni, pentru că în vama Sculeni erau puţine piste, iar procesarea traversărilor avea loc mult mai lent. Cu 7 piste pe sens, însă, se va putea vorbi deja de o cu totul altă viteză de procesare a călătorilor.

Support Ukraine