Încă o rarite pe drumurile capitalei, BMW E9, un coupe produs începând cu anul 1968!

Acum 1 an, 9 luni - 17 Septembrie 2020, autoexpert
Încă o rarite pe drumurile capitalei, BMW E9, un coupe produs începând cu anul 1968!
Sincer, ne bucură faptul că tot mai mulți moldoveni, aleg să importe o mașină clasică, retro (în sensul larg al cuvântului), fără să o numească vechitură. Desigur că această pasiune nu o împărtășesc chiar toți automobiliștii, dar chiar și așa, cred că putem vorbi despre o ușoară acutizare a cultului mașinilor de epocă.

Imaginile care surprind un exemplar foarte îndrăgit și rar, un simbol al eleganței producătorului bavarez, BMW E9, ne-au fost expediate în PM de către un urmăritor fidel al AutoExpert.md, (thanks mate!). Wilhelm Hofmeister designerul acestei capodopere nici nu își imagina, cred, ce succes ar putea avea mașina!

Imaginați-vă că au fost produse doar 30.546 de mașini, începând cu anii 1968 și până în 1975, iar ulterior estafeta a fost preluată de primul BMW Seria 6 în istorie, modelul E24.

Au existat multiple versiuni pentru E9, dar toate au aveau la bază motorul cu indicile M30, în 6 cilindri și cu un volum cuprins între 2.5 litri și până la 3.2 litri, iar în 1973 a debutat primul BMW 3.0 CSL, zis și batmobile, un sportcar emblematic pentru divizia Motorsport, de unde practic a și început totul.

Putem spune că bunelul diviziei M de la BMW, a ajuns în Chișinău! Îl felicităm pe proprietar pentru curaj și îi dorim numai drumuri bune!

P.S. Calitatea pozelor nu ne permite să înțelegem exact versiunea de motorizare, dar pare a fi un 2800 CS/CSA, model produs până în 1971 doar și care se putea lăuda pe atunci cu 168 de cai putere!

Support Ukraine