Chişinăul intră în topul celor mai IEFTINE curse cu taxiul de la aeroport spre centrul orașului

Acum 4 ani, 6 luni - 1 Noiembrie 2019, autoexpert
Chişinăul intră în topul celor mai IEFTINE curse cu taxiul de la aeroport spre centrul orașului
Municipiul Chișinău s-a clasat în topul celor mai ieftine zece capitale din lume, într-un studiu care vizează transferul cu taxiul de la aeroport spre centrul orașului. Datele au fost publicate de site-ul român de căutare a călătoriilor momondo.ro

Conform publicației, cel mai mic cost pentru această cursă este înregistrat în capitala Uzbekistanului, Tashkent, acolo unde pasagerii achită o taxă egală cu 2 euro. În capitala Republicii Moldova, potrivit tarifelor oficiale, pentru un transfer de la Aeroportul Internațional Chișinău spre centrul orașului se percepe o sumă de circa 5 euro, pentru distanța de aproximativ 13 km.

Bucureștiul ocupă locul 38 în acest clasament, costul fiind de circa 10 euro, similar cu cel din alte nouă capitale printre care: Doha, Varșovia și Tbilisi.

Pe locul întâi printre cele mai scumpe călătorii se află orașul Tokyo, unde se achită echivalentul a 200 de euro, pentru a ajunge de la aeroportul Narita spre centrul capitalei, care se află la 71,5 km distanță.

În Europa, cel mai costisitor preț se înregistrează în Oslo șo Reykjavik, circa 100 de euro per 50 de kilometri și doar cu 10 euro mai puţin vor plăti cei care zboară către Londra sau Monaco.

Merită să menționăm că, autoritățile se luptă cu fenomenul taxiurilor ilegale care stau în rând, în fața Aeroportului Internațional Chișinău și oferă servicii cu un preț exagerat, care poate ajunge și la 300 de lei pentru o cursă spre centrul orașului. Ba mai mult, taximetriștii care preiau comenzi de la pasageri prin telefon sau aplicațiile mobile, sunt deseori intimidați sau li se sparg roțile mașinilor de către cei ce zac în preajma peronului de sosire.

Support Ukraine