Yandex.Taxi Moldova va monitoriza online viteza de deplasare a taxiurilor prin intermediul aplicaţiei

Acum 2 ani - 18 Iunie 2020, Piata Auto
Yandex.Taxi Moldova va monitoriza online viteza de deplasare a taxiurilor prin intermediul aplicaţiei
Yandex.Taxi a lansat în Moldova un sistem de monitorizare automatizată a vitezei maşinilor de taxi care folosesc aplicaţia. Cu alte cuvinte, compania va şti întotdeauna şi cu exactitate cu ce viteză se deplasează taximetrele!

În momentul în care şoferul efectuează o comandă a serviciului Yandex.Taxi, noua tehnologie, care lucrează pe baza GPS, urmăreşte încontinuu traiectoria rutieră a acestuia şi determină viteza de mişcare a automobilului, comparând aceste date cu informaţia curentă despre viteza maxim admisă pe secţiunea drumului pe care se ciruclă, prin intermediul Yandex.Navigator.

Dacă şoferul depăşeşte viteza, sistemul îl avertizează despre asta direct în aplicaţie. Cei de la Yandex.Taxi Moldova spun că tehnologia ţine cont de posibile interferenţe ale semnalului, inclusiv de apariţia unor modificări neaşteptate ale coordonatelor geografice, şi este creată astfel încât să evite anomaliile de acest fel. Partea cea mai interesantă este că taximetriştii vor fi motivaţi să nu admită asemenea depăşiri: după mai multe avertismente de depăşire a vitezei maxime admisibile, algoritmul restricţionează temporar accesul şoferului la comenzile serviciului Yandex.Taxi, iar în cazul încălcărilor repetate, restricţia impusă de aplicaţie nu mai poate fi scoasă!

Yandex.Taxi a testat această tehnologie în Chişinău în lunile aprilie-mai ale acestui an. Rezultatele au arătat că 72,6% dintre şoferii care au depăşit sistematic viteza au reacţionat cu atenţie la avertizări şi au încetat să mărească viteza de deplasare după cea de-a doua notificare.

Support Ukraine