Un șofer din capitală și-a ”camuflat” numărul de înmatriculare pentru a nu cădea pradă camerelor cu Radar!

Acum 5 ani, 4 luni - 26 Noiembrie 2018, autoexpert
Un șofer din capitală și-a ”camuflat” numărul de înmatriculare pentru a nu cădea pradă camerelor cu Radar!
Un șofer din capitală a fost surprins circulând cu plăcuțe de înmatriculare pe care, una dintre cifre era acoperită.

Vehiculul a fost fotografiat în amiza zilei de azi, 23 noiembrie, de un alt automobilist în trafic, iar imaginea ulterior a fost publicată pe site-ul ZDG.md

În imagine observăm un automobil marca Toyota RAV4 cu plăcuțe de tip nou, la care pe una dintre cele trei cifre este aplicată o bandă adezivă. Se pare că șoferul acestui vehicul a decis să-și "camufleze" numerele pentru a nu fi sancționat atunci când încalcă legea și este surprins de camerele cu Radar.

ZdG au trimis această imagine celor de la INP pentru ca să fie luate măsuri. În scurt timp, ofițerul de presă din cadrul INP, Natalia Golovco, a informat jurnaliștii că proprietarul mașinii deja a fost identificat.

Nu pot să vă zic cifra care lipsește, dar el urmează să fie documentat în baza art.230 aliniat 1 din Codul Contravențional, pentru că deține un număr indescifrabil. Nu putem să vă dau cifre pentru a vă spune dacă au mai fost asemenea cazuri pentru că, în baza acestui articol sunt documentate mai multe contravenții", a declarat Golovco.

Articolul 230 din Codul Contravențional spune următoarele: "Conducerea unui vehicul cu încălcarea regulilor de amplasare a numărului de înmatriculare sau conducerea unui vehicul fără un astfel de număr (1) Conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului se sancţionează cu amendă de la 3 la 6 unităţi convenţionale cu aplicarea a 2 puncte de penalizare."

INP a stopat și documentat șoferul care circula astăzi pe străzile capitalei având numărul de înmatriculare a mașinii indescifrabil.

Proprietarul automobilul  s-a dovedit a fi un tânăr de 22 de ani din Chișinău.
Acesta a fost sancționat cu 300 de lei și 2 puncte de penalizare, în total acumulând 8 puncte, după ce a încălcat de nenumărate ori RCR.

Support Ukraine