Cu numere personalizate prin oraș! Iată ce spune Î.S. ”CRIS”Registu”

Acum 6 ani - 12 Aprilie 2018, autoexpert
Cu numere personalizate prin oraș! Iată ce spune Î.S. ”CRIS”Registu”
Pe parcursul ultimelor zile am primit la adresa redacției noastre mai multe poze în care apare un automobil marca Renault Megane, cu numere de înmatriculare personalizate.

Cititorii noștri s-au întrebat cât de legale sunt aceste plăcuțe, iar noi la rândul nostru am decis să aducem claritate în acest caz.

Pentru a afla cât de veridice sunt aceste numere de înmatriculare, am trimis o cerere oficială Întreprinderii de Stat "CRIS"Registru", pentru a primi un răspuns oficial despre legalitatea acestora. În scurt timp am primit și răspunsul de la Direcția identificare și înmatriculare a mijloacelor de transport, care a declarat următoarele:

"Forma și conținutul plăcilor cu număr de înmatriculare sunt reglementate de standardul național SM 122:2014 "Vehicule rutiere. Plăci de înmatriculare pentru autovehicule și remorci", aprobat prin Hotărârea institutului Național de Standardizare nr 372 din 06.10.2014. Conform standardului sus-numit numărul de înmatriculare este compus din trei litere și una, două sau trei cifre.

Plăcile cu numărul SAIDY 13 nu corespund standardului național SM 122:2014 și nu au fost eliberate de către Agenția Servicii Publice."

Astfel putem concluziona că, dacă șoferul acestui vehicul cu numere personalizate va fi sesizat de poliție, acesta riscă o amendă conform legii și anume, potrivit Articolului 230 aliniatul 3, din Codul contravențional al Republicii Moldova, "Atribuirea unui număr de înmatriculare fals şi conducerea cu bună ştiinţă a vehiculului cu un astfel de număr se sancţionează cu privarea de dreptul de a conduce un vehicul pe un termen de un an".

Support Ukraine