Taximetriștii care nu vor elibera bonuri de plată riscă sancțiuni dure. Ar putea rămâne fără plăcuțe de înmatriculare

Acum 5 ani, 9 luni - 28 Iunie 2018, bizlaw
Taximetriștii care nu vor elibera bonuri de plată riscă sancțiuni dure. Ar putea rămâne fără plăcuțe de înmatriculare
Codul transporturilor rutiere ar putea fi modificat, iar cei care nu vor respecta regulile de exploatare a autovehiculelor ar putea rămâne fără plăcuțe de înmatriculare.

Pentru prima abatere acestea ar putea fi ridicate pentru 30 de zile, iar la a doua abatere – pentru 180 de zile. Propunerea a venit din partea Asociației Transportatorilor Auto în regim de Taxi, în cadrul unei ședințe cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii și Agenției Naționale Transport Auto.

Reprezentanții Asociației Transportatorilor Autor în regim de Taxi au mai venit cu propunerea de a efectua un audit al activităților companiilor fictive care prestează servicii de transport de pasageri, iar eliberarea extrasului din Registrul Operatorilor de Transport Rutier să fie efectuată doar după dotarea automobilului cu aparat de casă.

Discuțiile au avut loc în contextul în care toți șoferii de taxi trebuie să activeze având contor. În cadrul discuțiilor s-a propus ca șoferii de taxi să fie obligați să dețină aparate de taxare, iar pasagerii să achite călătoriile conform indicațiilor de pe contor. În cazul în care taximetriștii nu vor elibera bonul de plată, clientul ar putea să refuze achitarea călătoriei.

Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor de taxi, care prestează servicii în condițiile cadrului legal, sunt dotate cu aparate de taxare și plăcuțe de înmatriculare galbene, precum și să ceară bonuri de plată.

Support Ukraine