Șoferii din Bălți au format cozi la benzinării! Așteaptă câte 3 ore pentru a alimenta cu gaz

Acum 2 ani, 5 luni - 20 Octombrie 2021, autoexpert
Șoferii din Bălți au format cozi la benzinării! Așteaptă câte 3 ore pentru a alimenta cu gaz
Criza de gaz atinge noi culmi în Moldova. De această dată este vorba despre șoferii care folosesc mașini ce rulează pe gaz. Aceștia s-au trezit cu cozi enorme la stațiile PECO, nevoiți să aștepte mai multe ore pentru a-și realimenta mașinile.

Recent, compania Transautogaz a fost nevoită să sisteze temporar activitatea a trei stații de alimentare a automobilelor cu gaz metan, situate în municipiul Bălți, satul Țarigrad și satul Seliște. Luând în considerare toate particularitățile tehnice ale activității stațiilor de alimentare a automobilelor cu gaze naturale comprimate și necesitatea de a întreține grupuri mai vulnerabile de consumatori a gazelor naturale, această decizie a fost singura soluție.

La moment, angajații stațiilor nucomentează situația, iar șoferii acuză proprietarii stațiilor PECO de o nouă înțelegere de cartel.

„E închis. La cealaltă stație este o coadă până la ieșirea din oraș. Eu cred că iar e o „afioră” de-a lor.  Schimbăm pe benzină, doar că e foarte scumpă”, a declarat șoferul unui taximetru.

La o altă stație PECO, șoferii au format cozi, în speranța că vor reuși să-și alimenteze unitățile de transport. Taximetriștii spun că vor înregistra pierderi pentru că vor fi nevoiți să facă plinul cu benzină.

Așa arată istoria de succes. Oamenii stau câte 3 ore în rând pentru a-și alimenta mașinile. Unii dorm în mașini noaptea pentru a putea economisi”, spune un alt șofer.

Informăm că astăzi, benzina și motorina s-au scumpit din nou. Un litru de benzină cu cifra octanică A-95, a trecut de pragul de 21 de lei, și va putea fi procurat la stațiile PECO, cu 21.06 lei. Motorina s-a scumpit cu 11 bani, până la 17.95 lei per litru.

Support Ukraine