Moldova: A fost prins şoferul care are 53 de procese verbale şi 2 dosare penale la activ. Are doar 20 de ani

Acum 5 ani, 4 luni - 28 Noiembrie 2018, autoblog
Moldova: A fost prins şoferul care are 53 de procese verbale şi 2 dosare penale la activ. Are doar 20 de ani
Moldova: A fost prins şoferul care are 53 de procese verbale şi 2 dosare penale la activ. Are doar 20 de ani

Aflaţi că acesta s-a „jucat" mult prea mult şi iată că acum câteva ore a fost iarăși reținut de INP pentru încălcări în traficul rutier, dar de această dată a fost încătuşat.

Ofițeri ai Inspectoratului Național de Patrulare, aflându-se în municipiul Bălți la asigurarea climatului de siguranță a circulației rutiere, au observat un automobil de model Audi care se deplasa neadecvat, periclitând siguranța traficului rutier. La somația polițiștilor de a stopa, conducătorul auto ferm s-a eschivat, accelerând şi mărind viteza de deplasare.

Inspectorii de patrulare au reacționat prompt și au blocat automobilul la scurtă distanță, însă șoferul a blocat portierele mașinii, refuzând categoric să prezinte actele, motivând că nu le are.

Ulterior, șoferului i-a fost cerut să coboare din mașină, pentru a fi escortat la sediul Regimentului de Patrulare Nord, cu ulterioara identificare și documentare. Totodată, acesta a fost preîntâmpinat că, în cazul refuzului de a îndeplini cerințele legale ale poliției, va fi aplicată forța fizică.

La avertizările respective, conducătorul auto nu a reacționat și având un comportament agresiv, inspectorii au fost nevoiți să-l scoată forțat din mașină și să-i aplice cătușele.

Șoferul s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani, domiciliat în municipiul Bălți. Acesta a fost documentat pentru neîndeplinirea de către conducătorul de vehicul  a indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul, ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă și refuzul de a prezenta ofițerilor de patrulare actele.

INP menționează că în perioada 2017-2018 (un singur an!), în privința acestui șofer au fost întocmite tocmai 53 de procese-verbale pe diferite încălcări din domeniul circulației rutiere. Totodată, în instanța de judecată au fost remise 13 procese-verbale pentru care se prevede privarea de dreptul de a conduce vehicule, iar 9 procese-verbale pentru schimbarea sancțiunii din amendă în privare de dreptul de a conduce vehicule. În privința șoferului mai sunt intentate și două dosare penale pentru huliganism și conducerea unității de transport în stare de ebrietate cu grad avansat!

Reamintim că în luna august a anului curent, acest tânăr a postat pe o rețea de socializare, precum că ar fi pariat că parcurge traseul Bălți – Chișinău în doar 40 de minute. Ulterior, un prieten de al său a lansat în public o informaţie falsă, sub forma unei farse, precum că acesta a decedat în drum într-un accident rutier.

Pagina de Instagram al acestui tânăr, care s-a obişnuit să conducă după propriile reguli şi încă fără centură de siguranţă cuplată, spune totul despre cine este el.

Support Ukraine