Poliţia de frontieră română a reţinut la vama Albiţa un contrabandist din Moldova, care pretindea că e diplomat

Acum 1 an, 4 luni - 22 Decembrie 2022, Piata Auto
Poliţia de frontieră română a reţinut la vama Albiţa un contrabandist din Moldova, care pretindea că e diplomat
Poliţia de Frontieră Română a raportat azi despre un caz neobişnuit, produs ieri la vama Leuşeni-Albiţa.

Un VW s-a prezentat pe linia de control rapid, destinată corpului diplomatic, pe sensul de intrare în România. Pasagerul din această maşină, având dublă cetăţenie, a României şi Moldovei, a prezentat un set de documente prin care pretindea că e diplomat în cadrul unei autorităţi regionale de luptă împotriva criminalităţii, dar aceste acte s-au dovedit a fi false.

Poliţiştii au intrat la suspiciuni atunci când au văzut actele şi bagajele pe care acesta le transportă şi au decis să efectueze un control amănunţit a maşinii. În VW-ul pretinsului diplomat au fost găsite ţigarete de contrabandă, împachetate atât în valize din portbagaj, cât şi în cutia adiţională, montată pe acoperiş.

Numărul total de ţigarete descoperit a fost de 8.100, acestea fiind foarte uşor de descoperit, întrucât contrabandistul miza pe faptul că nu va fi controlat, datorită calităţii false de diplomat pe care pretindea că o are.

Şoferul VW-ului s-a ales cu toată marfa indisponibilizată şi este acum cercetat pentru infracţiunea de tentativă de contrabandă. Cel mai probabil, ancheta ar putea fi urmată şi de una de fals în acte, dar, întrucât actele pretinse de acesta nu reproduc formate realiste şi au menţionate insituţii fanteziste pe ele, protagonistul ar putea să scape fără o acuzaţie de uz de acte false.

Support Ukraine