Amenzi de până la 620 euro pentru șoferii care fac LIVE-uri în timp ce conduc!

Acum 5 ani, 3 luni - 14 Ianuarie 2019, autoexpert
Amenzi de până la 620 euro pentru șoferii care fac LIVE-uri în timp ce conduc!
Numărul de accidente în creștere, cauzat de obiceiul șoferilor de a face transmisiuni LIVE în timp ce conduc, a motivat autoritățile din România să treacă la acțiuni concrete.

După ce au lansat campania, 'Stop live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!' , iată că se trece și la lucruri mai serioase, cum ar fi amenzile. Petiția în acest sens a fost semnată de peste 10.000 de oameni iar oamenii legii sunt gata să împartă sancțiuni în rândul șoferilor.

Noul Cod Rutier românesc, prevede amenzi dure pentru şoferii care fac live la volan. Modificarea importantă şi care ar putea salva multe vieţi este prevăzută de un proiect de lege publicat de Ministerul de Interne al României, scrie observator.tv.

Proiectul prevede 'interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video (ex. tablete)'.

Amenzile pentru şoferii care fac live la volan sunt cuprinse între 1.300 de ron (277 euro) şi 2.900 de ron (619 euro).

Concret, pentru nerespectarea acestei norme de conduită se introduce o nouă sancțiune de 9-20 puncte-amendă (clasa a IV a) şi 6 puncte de penalizare.

Reţinerea permisului şi amenzi uriaşe pentru şoferii care fac live
În plus, sancțiunea cu amendă va fi aplicată și conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere (ex. bicicliști).

Pe lângă amendă se va aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule", se arată în proiectul de modificare a Noului Cod Rutier.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat, şoferii prinşi că fac live la volan vor fi sancţionaţi drastic.

Support Ukraine