O stație PECO din Florești, nevoită să-și sisteze temporar activitatea. Motivul

Acum 11 luni, 4 săptămâni - 3 Mai 2023, stiri.md
O stație PECO din Florești, nevoită să-și sisteze temporar activitatea. Motivul
O stație PECO din raionul Florești a fost nevoită să își sisteze temporar activitatea de comercializare a benzinei, motorinei și gazului lichefiat.

Ca urmare a verificării de către Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC), au depistat că sistemul de măsurare și înregistrare a cantității produselor petroliere și gazelor lichefiate livrate cu amănuntul era cu termenul de verificare metrologică expirat.

Potrivit informațiilor, verificările au avut loc urmare a petițiilor consumatorilor, și a sesizării Centrului Național Anticorupție.

„Urmare a efectuării controlului, au fost constatate fapte ale agentului economic care cad sub incidența elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 241 Cod penal al RM (practicarea activităţii financiare fără licență pentru activitatea de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale şi gazelor lichefiate) fapt pentru care, ISSPNPC a remis neîntârziat materiale și a sesizat organul de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat (art. 449 Cod contravențional, art. 2692 Cod de procedură penală), fapta fiind săvârșită în condiţii care o plasează sub incidenţa legii penale”, se arată în nota informativă.

Support Ukraine