„Să fi fost eu mort eram corect”! Șoferul ajuns într-un șanț pentru a evita un accident, făcut vinovat de polițiști!

Acum 4 ani, 3 luni - 13 Ianuarie 2020, autoevolution
„Să fi fost eu mort eram corect”! Șoferul ajuns într-un șanț pentru a evita un accident, făcut vinovat de polițiști!
Un șofer din Florești s-a ales cu 1.200 de lei amendă și șase puncte de penalizare dupa ce a intrat cu mașina într-un șanț, încercând să evite impactul cu un vehicul care a intrat pe contrasens.

Barbatul se arată nemulțumit și spune că a fost amendat pe nedrept și că șoferul care a produs situația de accident trebuie tras la răspundere. Poliția însa susține că acesta nu a acționat corect în trafic și că sancțiunea sa este meritată.

Accidentul a avut loc pe data de 8 ianuarie, aproximativ la ora 15:25, pe segmentul de drum cuprins între localitățile Domulgeni și Prodanești, raionul Florești. Din imaginile surprinse de camera de bord a unei mașini din apropiere, se vede cum soferul automobilului de marca Volkswagen nu se asigura și face o depășire pe contrasens. Acesta a fost la un pas de a se izbi din plin în mașina din fațp, o Mazda, care circula regulamentar.

"Mergea cu viteză mare. Ca să nu mă implic în accident am virat dreapta. M-am atins de Volkswagen, m-am lovit de un pod si m-am răsturnat pe acoperis", a declarat Viorel Florescu, șoferul mașinei răsturnate.

Bărbatul de la volanul Volkswagen-ului nu a franat și nici nu a oprit la locul accidentului. Automobilul rasturnat a fost grav avariat.

Oamenii legii au ajuns la fața locului și au vazut și imaginile de pe camera de bord. Cu toate a cestea a fost amendat anume șoferul mașinii răsturnate!

"Poliția a constatat că eu sunt vinovat, m-a amendat, mi-a pus șase puncte de penalizare. A spus că să fost eu mort era sa fiu eu corect. Eu nevinovat și rămân vinovat", a adăugat Florescu

Viorel LOZAN, ofițet pentru sistematizarea circulației rutiere din cadrul Serviciului de Supraveghere Transport și Accidente a spus următoarele:

"Campul vizual îi permitea să vadă situația periculoasă. El brusc a manevrat cu volanul în partea dreapta. Acostamentul are 2.40, a avut spațiu pentru a manevra și a-i ceda trecerea."

Astăzi a fost identificat și soferul Volkswagen-ului. Acesta urmează ca în termen de cinci zile să se prezinte la Inspectoratul de Poliție din Florești pentru a fi penalizat. Bărbatul riscă să fie privat de dreptul de a conduce pe o perioada de la 6 luni până la un an și trei mii de lei amendă.

Support Ukraine