Oamenii din Florești, REVOLTAȚI. Drumul care duce spre raion, recent reparat, se strică

Acum 6 ani, 6 luni - 11 Octombrie 2017, PUBLIKA
Oamenii din Florești, REVOLTAȚI. Drumul care duce spre raion, recent reparat, se strică
Dezamăgire mare pentru locuitorii mai multor sate din raionul Floreşti. Aproape patru ani, oamenii au aşteptat ca drumul care leagă localităţile lor de centru raional să fie reparat.

După ce lucrările s-au finisat, şoferii au găsit un drum plin de fisuri şi denivelări. Drumului susţin că au respectat toate normele la reparaţia carosabilului şi dau asigurări că denivelările vor dispărea de la sine.

" Iaca crăpătura, uitaţi-vă, dar aici intră apa. Şi cum intră apa, el imediat se va face ca o floare şi va fi fisură. Dar vorbim de asfaltul numai ce pus."

Localnicii din satele Caşunca, Ciutuleşti, Sârbeşti, Nicolaevca, Roşietici şi Cenuşa spun că pe acest drum nu se simt în siguranţă.

"Eu chiar dimineaţă am mers şi era întuneric. El îi tot plin cu valuri, duminică am venit când ploua, toată apa stătea pe traseu."

" O fost făcut aşa, ca de mântuială. Vor merge maşinile acestea mari şi-l vor distruge din nou."

" Cum l-au făcut ei, noi nu suntem tare mulţumiţi cu aşa drum, iaca se vede, maşina numai puţin s-a lăsat şi iată ce gaură rămâne, două ploi bune şi se spală tot."

Angajaţii firmei care au efectuat lucrările de reparaţie a drumului spun că în procesul de lucru au fost respectate toate normele.

"Fisurile, după cum v-a spus şi domnul Andrei, când vor apărea toate le vom umplea cu smoală sau beton", a spus şef de şantier, Sergiu Botnari.

Cea care a finanţat şi contractat aceste lucrări este Administraţia de Stat a Drumurilor. Responsabilul care a monitorizat calitatea materialelor folosite crede că aceste fisuri au apărut din cauză că stratul de asfalt nu s-a aşezat bine şi dă asigurări că până la primăvară ele vor dispărea.

"Va fi monitorizat de către laboratorii de la Administraţia de Stat a Drumurilor care vor spune dacă aceste denivelări intră în normă sau nu, la vedere toţi spun că sunt denivelări, dar vrem să vedem ce vor spune cei de la laborator, mâine vor veni şi vor controla, iar peste câteva zile vor fi rezultatel",a spus reprezentat tehnic Administraţia de Stat a Drumurilor , Andrei Iazinschi.

Drumul reparat are o distanţă de 3 km si 600 de metri. Pentru reparaţia lui din bugetul de stat s-au cheltuit 21 de milioane de lei.

Support Ukraine