Gata cu registrele de hârtie! Şi programările urgente pentru examenele de obţinere a permisului se fac deja online

Acum 5 ani, 11 luni - 23 Aprilie 2018, autoblog
Gata cu registrele de hârtie! Şi programările urgente pentru examenele de obţinere a permisului se fac deja online
Programările urgentate pentru proba teoretică și practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere se face mai nou – online!

Decizia a fost aprobată prin ordin de către directorul Agenției Servicii Publice şi este valabilă deocamdată doar pentru persoanele care optează servicii la Secţia calificare a conducătorilor auto  din municipiul Chişinău.

Candidații pot beneficia de Serviciul „Programarea urgentă la examenul de obţinere a permisului de conducere" accesând pagina web programari.registru.md sau prin intermediul paginii oficiale a Agenției www.asp.gov.md.

Perioada maximă de programare urgentă la examen în cadrul Secţiei calificare a conducătorilor auto Chişinău nu poate depăşi trei zile de examen la categoria (proba) solicitată, în ordine consecutivă, conform graficului de examen aprobat, începând cu ziua ulterioară adresării on-line. Costul serviciului este de 300 de lei.

Pentru precizare, se aminteşte că la proba practică sunt admise doar persoanele care au susținut cu succes examenul teoretic. Cei care au obținut calificativul „respins" pot susține un nou examen numai după o perioadă de cel puțin cinci zile calendaristice, pentru proba teoretică, și zece zile calendaristice pentru proba practică.

Totodată, din 13 aprilie, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier, rezultatul admis la proba teoretică este valabil timp de un an.

Serviciul gratuit „Programare prealabilă la examenul de obţinere a permisului de conducere" rămâne în vigoare și poate fi solicitat prin telefon, online sau direct la subdiviziunea teritorială.

Support Ukraine