Agenţia Servicii Publice va elibera paşapoarte de tip nou. Care este prețul acestora

Acum 6 ani, 2 luni - 6 Februarie 2018, PUBLIKA
Agenţia Servicii Publice va elibera paşapoarte de tip nou. Care este prețul acestora
Agenţia Servicii Publice a pus în circulaţie paşapoarte de tip nou. Documentele au un grad sporit de protecţie, dar şi un design special.

Pe prima pagină a pașaportului se află imaginea brandului turistic al ţării "Pomul Vieţii", iar pe celelalte mai multe monumente şi locuri turistice din Moldova, precum: Cetatea Soroca, Arcul de Triumf sau Mănăstirea Căpriana.

Termenul de valabilitate al actelor a rămas acelaşi, la fel şi preţul - 850 de lei pentru perfectarea în termen de 30 de zile.

"Până acum aveam imaginea latentă cu conţinut MDA,codul ţării, acum avem inscripția Republica Moldova. O dată la trei ani aşa documente trebuie să sufere nişte schimbări, nişte noutăţi pentru a corespunde cerinţelor standardelor internaţionale şi respectiv va rezista tentațiilor de falsificare",a spus Valentina Gârneţ, şef secţie la Agenţia Servicii Publice.

Moldovenii cred că noile modele de paşapoarte ne vor ajuta să promovăm imaginea ţării.

"Este o idee care va contribui la creşterea demnității naţionale şi poate pentru unii va fi chiar o introducere în unele monumente, cu părere de rău unii oameni nici nu ştiu unde sunt locurile frumoase pe care noi le avem", a zis un cetăţean.

"Avem cu ce ne mândri şi trebuie să demonstrăm la toţi", a spus un bărbat.

"Va fi ca un fel de publicitate, dacă vreţi. Când vor fi peste hotare şi vom prezenta actelene vor întreba ce monument este pe paşaport, iar astfel vom contribui la promovarea obiectivelor turistice", a declarat alt cetăţean.

Acest tânăr, cetăţean al Statelor Unite ale Americii, spune că şi actele de identitate americane conţin imagini cu monumente-simbol.

"Avem Statuia Libertăţii. Îmi place foarte mult pentru că avem poeți şi poezia naţională", a spus un american.

Agenţia Servicii Publice planifică să elibereze, în acest an, peste 500 de mii de paşapoarte de tip nou.

Support Ukraine