De astăzi permisele de conducere internaționale pot fi perfectate și la noi în țară! Află cât costă serviciul

5 Septembrie 2018 - autoexpert

De astăzi permisele de conducere internaționale pot fi perfectate și la noi în țară! Află cât costă serviciul

Șoferii din Republica Moldova, care doresc să dețină și un permis de conducere internațional pot depune, începând cu ziua de astăzi, cereri de eliberare a documentului, la Agenția Servicii Publice

Actul este perfectat la solicitare, în baza permisului de conducere naţional. Modelul a fost aprobat de către Guvern cu respectarea prevederilor Convenţiei asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena în 1968.

Pentru a intra în posesia permisului de conducere internațional solicitanții trebuie să prezinte următoarele acte:

  • actul de identitate;
  • permisul de conducere național de tip nou (modelul 2008 sau 2015, cu statut valabil);
  • dovada achitării tarifului stabilit
  • cererea-tip.

Tariful pentru eliberarea documentului în 30 de zile este de 500 lei și poate varia în funcție de termenul de perfectare solicitat.

Permisul de conducere internațional va fi valabil la conducerea vehiculelor în traficul internaţional numai în prezenţa permisului de conducere naţional și se va elibera pe un termen de până la trei ani. Actul își va pierde valabilitatea la anularea dreptului de a conduce vehicule și la retragerea permisului de conducere naţional. Un alt permis de conducere internațional va putea fi eliberat, la solicitare, în cazul în care  persoana obține un nou permis de conducere naţional.

 

Adauga anunt nou