Facilități pentru taximetriști. Un nou model al mașinii de casă și control, aprobat de autorități

11 Septembrie 2018 - bizlaw

Facilități pentru taximetriști. Un nou model al mașinii de casă și control, aprobat de autorități

Registrul unic al maşinilor de casă şi control a fost completat cu modelul ”ECTRA K22F”. Aparatul este utilizat în timpul prestării serviciilor de transport rutier de persoane în regim de taxi.

O decizie a Serviciului Fiscal de Stat în acest sens a fost publicată, recent, în Monitorul Oficial.

Conform documentului, "ECTRA K22F" este o mașină de casă și control cu memorie fiscală, specializată, încorporată în aparatul de taxat (taximetru). Acesta are GPRS și SD card. Aparatul este produs de către SC ELECSIS SRL din Craiova, România, iar furnizorul în Republica Moldova este BERCON-AUTO SRL.

Informațiile disponibile în rețeaua Internet spun că aparatul este conceput pentru a se integra în mod natural în interiorul mașinii. Acesta elibereaza bon fiscal conform legislației în vigoare.

Amintim că, anterior, în Monitorul Oficial au fost publicate mai multe modificări la Codul transporturilor rutiere care vizează condițiile de efectuare a transportului rutier în regim de taxi. Modificările prevăd inclusiv faptul că mașinele trebuie să aibă conexiune tehnologică cu aparatul de taxat din dotarea autoturismului care efectuează cursa, în vederea emiterii bonului de casă pe suport de hârtie și/sau în formă electronica. Dacă bonul de casă pentru călătorie nu este înmânat, pasagerul are dreptul să nu achite taxa impusă.

Adauga anunt nou