Drumurile extraurbane din Moldova vor avea marcaj longitudinal trasat pe margini

Acum 10 luni - 21 Iunie 2023, Piata Auto
Drumurile extraurbane din Moldova vor avea marcaj longitudinal trasat pe margini
Drumurile din Moldova duc adeseori lipsă de marcaj elementar şi dacă cel de pe centrul drumului este relativ prezent pe traseele extraurbane, atunci marcajul de pe marginea drumului, pentru delimitarea vizuală a acestuia de acostament, lipseşte aproape cu desăvârşire.

Această stare de lucruri urmează a fi schimbată, însă, Administraţia de Stat a Drumurilor anunţând astăzi că drumurile din Moldova (ASD) vor avea şi un asemenea marcaj.

Marcajele de pe marginea drumului sunt un element important de siguranţă în ţările civilizate, mai ales pe timp de noapte sau ceaţă, întrucât se reflectă în luminile maşinii şi delimitează vizual drumul, ajutând şoferii să aibă traiectorii mai sigure.

Cei de la ASD spun că recunosc contribuţia în siguranţă a acestor marcaje şi au anunţat astăzi o licitaţie pentru efectuarea acestor marcaje longitudinale, atât pe centrul traseelor, cât şi pe marginea lor. Licitaţia conţine câteva loturi de lucrări, în nordul, centrul şi sudul Moldovei, iar costul total al acestora e de peste 36,8 milioane de lei (echivalentul a circa 1,87 milioane euro), fiind achitat din Fondul Rutier. Termenul de finalizare a lucrărilor, când toate traseele incluse în caietele de sarcini ar trebuie să aibă marcajele aplicate, e de 31 decembrie 2023.

Support Ukraine