Totodată, cei de la ASD îndeamnă şi şoferii să semnaleze traseele cu gropi sau apariţia de noi probleme pe drumurile naţionale.
Dacă drumurile din interiorul localităţilor sunt de obicei gestionate de autorităţile locale, ASD e responsabilă de traseele regionale şi naţionale. Din păcate, asemenea reparaţii cu asfalt rece rezistă de obicei puţin, şi din cauză că asfaltul e tasat cu nişte utilaje de mână, mici, asfaltul nu ajunge să formeze o suprafaţă perfect plană cu restul carosabilului, ci lasă oricum denivelări. Însă, bineînţeles, în comparaţie cu o gaură neacoperită e mult mai bine să existe şi aceste reparaţii, deşi în mod ideal ar fi minunat să avem drumuri care nu devin cariate imediat după câteva ninsori de iarnă.
Partea bună e că în ultimii ani ASD a început a avea o grijă mai mare de executarea unor asemenea reparaţii pe timp de iarnă, fără a aştepta primăvara caldă, cum se întâmpla mai mulţi ani în urmă, iar până spre primăvara pe drumuri apăreau adevărate cratere unde-ţi putea tăia anvelopele sau putea ajunge în accidente grave din cauza lor. Deşi asemenea reparaţii sunt soluţii temporare, ele sporesc indiscutabil siguranţa pe drumurile naţionale.
Tocmai de asta, cei de la ASD anunţă că recepţionează reclamaţii şi solicitaţi de la şoferi 24/24 ore în această perioadă a reparaţiilor şi-i îndeamnă pe şoferi să anunţe gropile şi traseele cu probleme. Autorităţile au anunţat şi două numere de telefon , +37322225530 şi +373690477117, unde pot fi făcute aceste reclamaţii.
Anterior, ASD anunţase şi încheierea unui parteneriat cu Waze, prin care gropile raportate de şoferi în aplicaţie, cu locaţia lor, ajungeau imediat şi în vizorul autorităţilor responsabile de calitatea drumului din Moldova.
ştiri asemănătoare