2 automobile indisponibilizate la vamă. Cu ce probleme s-au confruntat moldovenii

Acum 1 săptămână, 6 zile - 17 Aprilie 2024, autoexpert
2 automobile indisponibilizate la vamă. Cu ce probleme s-au confruntat moldovenii
Doi cetățeni moldoveni au fost investigați de polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Vest, după ce au fost descoperite nereguli asupra mijloacelor de transport.

Potrivit declarațiilor Poliției de Frontieră, cazurile au fost înregistrate ieri, pe data de 14 aprilie, în punctele de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni. 

Primul caz a fost înregistrat la vama Leușeni, pe direcția de ieșire din Republica Moldova. În timpul controlului și verificării documentelor de însoțire cu ajutorul tehnicii speciale, polițiștii au descoperit suspiciuni de falsificare a prelungirii termenului de tranzit pe certificatul de înmatriculare, legate de numerele amplasate pe vehicul. Este vorba de un Porsche Panamera înmatriculat în Spania. 

În cel de-al doilea caz, un cetățean moldovean în vârstă de 30 de ani, a fost stopat din cauza că vehiculul cu care circula, era căutat de Interpol. Acesta s-a prezentat ca șofer al unui vehicul înmatriculat în Germania și a furnizat documentele necesare pentru a i se permite trecerea frontierei.

Cu toate acestea, în timpul verificărilor în sistem, a apărut alerta Interpol, ceea ce a determinat reținerea vehiculului. Persoana în cauză a declarat că este surprinsă de această situație, susținând că a achiziționat vehiculul de la un cetățean român și a completat toate formalitățile necesare în mod legal.

În conformitate cu procedurile necesare, vehiculele au fost confiscate pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni și Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni până la elucidarea tuturor aspectelor.

Support Ukraine