Un şofer, prins cu aproape 100 de km/h pe bd. Dacia şi cu 1.24 mg/l de alcool în aerul expirat

Acum 1 an, 1 lună - 26 Ianuarie 2022, autoblog
Un şofer, prins cu aproape 100 de km/h pe bd. Dacia şi cu 1.24 mg/l de alcool în aerul expirat
La 24 ianuarie curent, o echipă mobilă a Inspectoratului Național de Securitate Publică, în timp ce se afla la supravegherea traficului rutier în sectorul Botanica al capitalei, a fixat cu dispozitivul de măsurat viteza TruCAM o Toyota care circula pe bulevardul Dacia cu o viteză de 92 km/h.

Imediat inspectorii de patrulare au oprit maşina şi nu mare le-a fost uimirea.

La volan se afla un bărbat de 33 de ani, locuitor al raionului Ștefan Vodă, iar în timpul discuției cu polițiștii de la s-a simțit un miros puternic de alcool. Conform procedurii, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic pentru stabilirea gradului de alcoolemie, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1.24 mg/l vapori de alcool în aerul expirat!

În consecință, fără nicio ezitare a fost înlăturat de la volan, iar automobilul a fost ridicat și transportat la parcarea specială. Şoferul urmează a fi cercetat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat și contravențional pentru depășirea limitei de viteză.

Încă un lucru interesant de remarcat este că în automobil, atunci când a fost oprit, pe bancheta din față se afla proprietara automobilului, o femeie de 31 de ani, care la fel a fost documentată pentru predarea mijlocului de transport unei persoane care se află sub influența băuturilor alcoolice, dosarul fiind expediat conform competenței în instanța de judecată pentru aplicarea sancțiunii.

Support Ukraine