Un poliţist din brigada Fulger a lovit aseară un pieton pe un traseu neiluminat, pe care un alt şofer îl evitase la limită, câteva minute mai devreme

Acum 7 luni, 3 săptămâni - 7 Septembrie 2023, Piata Auto
Un poliţist din brigada Fulger a lovit aseară un pieton pe un traseu neiluminat, pe care un alt şofer îl evitase la limită, câteva minute mai devreme
Încă un accident grav a avut loc astă noapte cu implicarea unui poliţist în Moldova, fiind cel de-al treilea, cel puţin, în ultimele două săptămâni.

Dar, deşi inerţia ne-ar împinge să calificăm şi acest accident în acelaşi şir, de această dată lucrurile stau diferit, existând şi probe video care justifică aparent poliţistul.

Accidentul s-a produs pe traseul Hânceşti-Cimişlia, lângă satul Bozieni, aseară, aproximativ la ora 21:00. Un pieton, care se afla pe traseu, într-o zonă neiluminată, a fost lovit din plin de un BMW X5, la volanul căruia se afla un poliţist din brigada cu destinaţie specială „Fulger”, în afara orelor de serviciu, cu maşina personală. Pietonul a fost grav rănit, fiind preluat de o ambulanţă, însă în drum spre spital a decedat.

Poliţistul care se afla la volanul BMW-ului a fost testat cu etilotestul şi rezultatul a fost nul. La locul accidentului, de poliţişti s-a apropiat un alt şofer, care a declarat că-n urmă cu puţin timp el reuşise să evite la limite acelaşi pieton, după ce mai mulţi şofer de pe contrasens i-a făcut flash-uri din faruri. Pietonul îmbrăcat în haine întunecate mergea direct pe carosabil, într-un loc întunecat, iar acel şofer a reuşit să-l evite în ultimul moment. La scurt timp, însă, inevitabilul s-a produs şi BMW-ul condus de poliţist l-a lovit din plin.

Foto: Imaginile cu acelaşi pieton, evitate cu câteva minute înainte. Reuşeşti să observi unde e pietonul?

Pietonul avea între 45 şi 50 de ani, fiind deocamdată neidentificat. Poliţia menţionează că poliţistul lucrează de 10 ani în brigada Fulger şi anunţă că poliţistul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar aici avem o nedumerire, de ce a trebuit reţinut poliţistul în acest caz, dacă nu era în stare de ebrietate şi există indicii clare că e vorba în primul rând de o iresponsabilitate a pietonului. Am adresat poliţiei o solicitare de explicaţi la acest capitol şi ni s-a răspuns că asta a fost decizia organului de urmărire penală, în contextul în care în ultima perioadă sunt în vizor poliţiştii în mai multe accidente rutiere, pentru a nu lăsa loc de interpretări.

Foto: După ce am procesat această imagine adăugându-i luminozitate, se pate distinge şi pietonul mai clar

Poliţia a publicat şi imaginile cu acelaşi pieton, evitat la limită de şoferul care s-a apropiat la locul accidentului şi le-a povestit despre momentul prin care a trecut el cu câteva minute înainte de accident.

Support Ukraine