Un poliţist de la IP Rîşcani, luat pe sus de SPIA în momentul când lua 5000 de euro mită de la un şofer

Acum 3 ani, 7 luni - 25 August 2020, autoblog
Un poliţist de la IP Rîşcani, luat pe sus de SPIA în momentul când lua 5000 de euro mită de la un şofer
Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în colaborare cu procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție au documentat acțiunile pretins ilegale comise de un ofițer al Inspectoratului de Poliție Rîșcani al Inspectoratului General de Poliție (IGP) al MAI.

Funcționarul vizat a pretins și primit de la denunțător mijloace financiare în valoare de 5.000 de euro, în schimbul adoptării unei soluții favorabile în cadrul unui proces penal inițiat pe faptul pretinselor acțiuni ilegale de jaf și de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică.

În repercusiune, ofițerii SPIA, sub egida procurorilor, în temeiul bănuielii rezonabile de săvârșire a infracțiunii au reținut făptuitorul, în flagrant delict, în timpul pretinderii şi primirii mijloacelor financiare.

Consecvent, dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unități convenţionale (300.000-400.000 lei) şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

În continuare, sunt efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor cu referire la caz.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

Support Ukraine