Instituția a precizat că șoferii care dețin asemenea permise de conducere pot solicita echivalarea lor la normele naționale, după susținerea examenului pentru obținerea dreptului de a conduce, conform noilor prevederi ale legii.
MAI a precizat că, potrivit Codului Contravențional, șoferii care sunt depistați la volan fără dreptul de a conduce riscă să fie îndepărtați de la conducerea vehiculului și să primească amendă de la 1500 la 3000 de lei.
Până la începutul anului 2025, permisele de conducere obținute în regiunea transnistreană puteau fi schimbate în permise moldovenești fără susținerea examenelor (mai nou cu obligativitatea susținerii examenelor teoretic și practic). Pe durata aplicării acestui mecanism, peste 40.000 de șoferi și-au schimbat permisele de conducere, ceea ce reprezintă, conform datelor Chișinăului, aproximativ jumătate din totalul conducătorilor de vehicule.
În urmă cu aproximativ o lună, după încetarea acestei practici, presa din stânga Nistrului a semnalat problema invalidității permiselor de conducere eliberate în regiunea transnistreană.
ştiri asemănătoare