Un nou concept Renault se va materializa în model de serie. Kiger n-are nici 4 metri, vine cu un motor de 1.0 litri volum

Acum 3 ani, 4 luni - 25 Noiembrie 2020, autoexpert
Un nou concept Renault se va materializa în model de serie. Kiger n-are nici 4 metri, vine cu un motor de 1.0 litri volum
Renault și-a numit oficial viitorul SUV sub-compact Kiger și îl pregătește pentru a debuta într-un segment extrem de lucrativ pe plan mondial. În acest sens, au fost publicate și primele imagini, alături de detaliile preliminare despre model.

Constructorul și-a stabilit speranța în viitorul SUV Kiger pentru a schimba echilibrul de forțe, în primul rând în India, unde se observă o dinamică pozitivă pentru produsele Renault, așteptându-se în continuare vânzări însemnate, de ordinul zecilor de mii în viitorul apropiat. Astfel, compania își va cimenta poziția pe plan local, unde deja sunt disponibile modelele Kwid, Triber și Duster.

În poze e prezentat un concept, care se va materializa în proporție de aproximativ 80% într-un model de serie, aspectul acestuia fiind coordonat de comun acord de diviziile companiei din Franța și India. Noutatea va fi dimensionată la mai puțin de 4 metri, iar caroseria va primi două nuanțe unice, California Dream și Aurora Borealis. Garda la sol va fi generoasă, de 21 cm, potrivit producătorului, făcând SUV-ul ideal pentru specificul drumurilor din India. Pentru moment, aspectul interiorului acestuia nu a fost dezvăluit.

Cu toate acestea, fiind doar un prototip, Kiger-ul văzut aici are câteva caracteristici care probabil nu vor ajunge până la linia de asamblare, evident, cum ar fi accentele verzi, jantele de 19 inci și exteriorul cameleon care se schimbă în funcție de lumină și unghiul din vizualizare, precum și unele elemente ce vor fi retușate, precum mânerele ușilor din aluminiu, inserțiile barei de protecție, curelele, contururile logo-ului și etrierele de frână. Show-car-ul Kiger are, de asemenea, faruri LED cu două elemente verzi, iar stopurile au un motiv dublu C, care pot ajunge totuși în versiunea de producție.

Piața din India îl va primi începând cu primăvara lui 2021, urmând ca acesta să fie ulterior făcut disponibil și pentru alte piețe cu perspective decente de dezvoltare.

Platforma pe care se va baza Kiger va fi similară cu cea de pe Nissan Magnite, anunțat și el recent pentru aceeași piață. Motorizările vor include un motor de 1.0 litri volum, disponibil atât în versiune turbo, cât și natural aspirată, fiind disponibil fie cu cutie de viteze manuală, fie cu transmisie CVT.

Support Ukraine