Noul SUV Renault Kiger se prezintă în versiunea de serie. Compact și accesibil, dedicat piețelor emergente

Acum 3 ani, 2 luni - 1 Februarie 2021, autoexpert
Noul SUV Renault Kiger se prezintă în versiunea de serie. Compact și accesibil, dedicat piețelor emergente
În noiembrie 2020, Renault a prezentat conceptul SUV-ului Kiger, o nouă prezență compactă și accesibilă, ce urma să fie dedicată uneia dintre cele mai mari piețe auto din lume. Astăzi, a debutat și modelul de serie, ceea ce înseamnă că în scurt timp se va înfăptui și lansarea comercială.

Mare parte din trăsăturile conceptului s-au materializat în modelul oficial, însă unele elemente au fost inevitabil simplificate. Vorbim de mânerele portierelor, oglinzile retrovizoare, ce vin sub o formă nouă, dar și de lipsa unor elemente de plastic prezente pe show-car.

Kiger se bazează pe arhitectura CMF-A+, aceeași care este prezentă și pe fratele din gamă Renault Triber, dar și pe Nissan Magnite. Lungimea SUV-ului este de 3991 mm, lățimea măsoară 1750 mm, iar înălțimea - 1600 mm. Ampatamentul este de 2500 mm, iar garda la sol măsoară 205 mm. Modelul cântărește puțin peste o tonă.

Unicele motorizări disponibile pentru Kiger sunt benzinarele de 1.0 litri volum, cu trei cilindri, ce dezvoltă 72 și 100 CP, motoare care mai sunt disponibile pe piața europeană pe modelele Clio și Captur. La debut, propulsorul poate fi combinat cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte, iar ulterior va deveni disponibilă și o transmisie CVT.

Se propune o gamă cromatică a exteriorului formată din șase culori: Ice Cool White, Planet Grey, Moonlight Grey, Mahogany Brown, Caspian Blue și Radiant Red. Indiferent de echipare, poate fi inclusă o opțiune bicoloră a caroseriei. Versiunile bine dotate vor avea faruri LED.

În interior se regăsește un instrumentar de bord de 7 inci și un ecran tactil dimensionat la 8 inci, ce este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Din dotările pentru care se poate opta se numără o cameră video retrovizoare, un sistem audio Auditorium 3D, funcție keyless start, dar și un sistem de climatizare modern.

Debutul a avut loc doar în India, deoarece acest stat va deveni prima și principala piață pentru noutatea brandului francez, iar producția va fi localizată tot acolo. Modelul va fi introdus ulterior și pe alte piețe cu dinamică pozitivă, care însă nu au fost încă dezvăluite.

Support Ukraine