Un Nissan Patrol Y60 clasic, recondiţionat în Moldova dintr-o caroserie ruginită până la una admirabilă

Acum 1 an, 5 luni - 8 Noiembrie 2022, Piata Auto
Un Nissan Patrol Y60 clasic, recondiţionat în Moldova dintr-o caroserie ruginită până la una admirabilă
De multe ori până şi pasionaţii de maşini din alte ţări spun că în Moldova există profesionişti excelenţi în restaurări şi recondiţionări de maşini, care pot face minuni prin munca lor şi readuce maşinile la viaţă.

Sigur, asemenea lucrări minuţioase necesită timp, buget şi pricepere, dar e important că aceşti profesionişti există, iar lucrările făcute de ei demonstrează această iscusinţă. Despre o asemenea lucrare vorbim azi, protagonistul fiind un Nissan Patrol Y60 clasic.

Modelul e unul legendar atât printre pasionaţii de maşini japoneze în general, cât şi printre pasionaţii de offroad, pentru capacităţile sale şi durabilitatea în timp. Dar de multe ori se întâmplă aşa că motorul, tracţiunea şi punţile sunt încă într-o stare bună, dar caroseria începe a ceda din cauza ruginii instalate în timp. Şi e exact şi cazul Nissan-ului de mai jos, care a fost adus la o recondiţionare completă, cu pregătirea lui ulterioară pentru aventuri de offroad.

Maşina avea o caroserie atât de ruginită, încât avea părţi lipsă din podea şi praguri, iar păstrarea lor în asemenea formă ar fi însemnat doar ascunderea unei probleme, nu rezolvarea ei. Aşa că s-au operat înlocuirii de componente metalice pe bucăţi mari, unele piese fiind modelate din nou de mecanici, pe baza formelor pieselor vechi îndepărtate. Iar confecţionarea de asemenea componente metalice, cu sudarea lor ulterioară corectă, înseamnă lucrări pe care puţini se încumetă să le facă.

Însă acest Nissan a avut parte de o muncă făcută cu abnegaţie şi pasiune. La început, starea lui pare puţin optimistă în acest video.

Însă când îi vezi starea caroseriei spre sfârşitul video-ului, nu poţi decât să admiri munca făcută la el şi să te bucuri că o asemenea maşină legendară e reînviată.

Vezi totul în video-ul de mai jos.

Support Ukraine