Un BMW hibrid, o Dacia, o Toyota şi un autocamion, descoperite ca fiind furate în vama Albiţa

Acum 10 luni, 3 săptămâni - 31 Mai 2023, autoblog
Un BMW hibrid, o Dacia, o Toyota şi un autocamion, descoperite ca fiind furate în vama Albiţa
Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un BMW 530e cu unitate de propulsie plug-in hybrid, care figura în bazele de date ca fiind furat din Norvegia cu trei săptămâni în urmă.

Cazul a fost înregistrat ieri în jurul orei 11:05, când în vamă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în România, un cetățean român în vârstă de 40 de ani, care conducea sedanul fabricat în 2017 şi înmatriculat în Republica Moldova!

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, autoritățile de la frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Norvegia la data de 10 mai 2023. 

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză de la o persoană fizică, în schimbul a doar 20.600 de euro și că s-a bucurat în momentul achiziționării de prețul mic cerut de vânzător, comparativ cu prețul real, de peste 30.000 de euro, al unui asemenea tip de autoturism. De asemenea, acesta a declarat că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 150.000 de roni a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Mai devreme, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei prin acelaşi PTF un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 38 de ani, care conducea o Dacia Lodgy înmatriculată în Republica Moldova.

Existând aceleaşi suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză din Chișinău, de la un conațional, în anul 2020, cu suma de 7.000 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 35.000 de roni a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Un alt caz a fost înregistrat în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut, acolo unde a fost reţinut un crossover Toyota C-HR produs în 2023, înmatriculat în Franţa. Era condus de un bărbat de 30 de ani cu cetățenie română și Republica Moldova. Maşina figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța cu doar câteva zile mai devreme.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că proprietarul autoturismului, un cetățean cu domiciliul în Republica Moldova, l-a rugat să îi ducă mașina acasă, fără ca el să aibă cunoştinţă despre faptul că autoturismul este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul, în valoare de aproximativ 200.000 de roni a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Revenind la Albiţa, acolo a fost depistat la controlul de frontieră necesar trecerii frontierei un autocamion MAN, înmatriculat în Republica Moldova. Era condus de bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 32 de ani. Mașinăria figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Bulgaria la data de 16.05.2023. 

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că are calitatea de angajat (șofer) al firmei de transport în proprietatea căreia este autovehiculul și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 75.000 de lei de roni a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Support Ukraine