Ucigaşul Dragomir Popovici a avut anterior deschise câteva dosare pentru condus în stare de ebrietate

Acum 9 luni - 11 August 2023, autoblog
Ucigaşul Dragomir Popovici a avut anterior deschise câteva dosare pentru condus în stare de ebrietate
Colegii de la Ziarul de Gardă au studiat în detalii profilul concetățeanului Dragomir Popovici, ajuns recent în gura lumii pentru că a devenit ucigaşul unei tinere mame care a lăsat în urmă doi copii.

Lucrurile scoase la iveală sunt de-a dreptul incredibile şi este greu de crezut cum acest individ nu s-a putut ţine de către autorităţi departe de drumurile publice!

Iată pe scurt “experienţa de viaţă” a lui Dragomir Popovici:

  • Are 32 de ani. Este originar din comuna Colicăuți din raionul Briceni.
    Este proprietarul unei companii intrate recent în insolvabilitate, din cauza datoriilor. 
    Tatăl acestuia gestionează în satul natal o companie cu activități în agricultură, specializată în exportul fructelor, firmă care are constant venituri de câteva milioane de lei pe an.
  • În perioada 2016-2022 a beneficiat în cinci dosare penale, unul deschis pentru escrocherie, iar celelalte pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, de asistență juridică garantată de stat pentru că ar fi fost o persoană care nu dispunea de resurse financiare suficiente pentru a-și angaja un avocat!
  • În 2016 a fost amnistiat. Popovici a fost prins în stare de ebrietate la volan, a refuzat să fie testat, a fost judecat, dar judecătorul l-a amnistiat și nu i-a retras permisul.
  • În 2021, fusese condamnat la închisoare și anunțat în căutare, iar permisul – anulat. În 2021 instanța decidea să-i fie anulat permisul de conducere și tot în același an, pentru că nu achitase o amendă penală după ce fusese prins în stare de ebrietate la volan în 2020, a fost condamnat la șase luni de închisoare și anunțat în căutare. La începutul anului 2022, după ce a plătit integral amenda, șoferul a fost absolvit de pedeapsă, iar anunțarea în căutarea a fost anulată.
  • La ultima ședință, care a fost programată în luna iunie din 2023, s-a dispus „aducerea silită a inculpatului”, semn că acesta nu se prezenta la examinarea dosarului penal. Anterior, conform acelorași informații, instanța a examinat comasarea dosarelor în privința inculpatului, semn că acesta avea pe rol cel puțin două dosare penale. 
    În cealaltă realitate, în toată această perioadă, pe rețelele de socializare, tânărul a afișat, constant, poze din locații luxoase sau de la volanul unor mașini scumpe.
  • În aprilie 2023, autoritățile au constatat că situația financiară a lui Dragomir Popovici s-a îmbunătățit, astfel că au cerut de la acesta restituirea în bugetul de stat a banilor plătiți de stat pentru avocații care l-au apărat. Popovici însă nu s-a conformat deciziei. 

Pentru ce a făcut de curând riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 3 la 7 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, conform Codului Penal. În cazul în care s-ar fi comis accidentul în stare de ebrietate, fapt care nu mai poate fi stabilit pentru că a fugit de la fața locului și a fost prins peste zece zile abia, pedeapsa prevăzută cu închisoarea este de la patru la opt ani.

Support Ukraine