Trei ucraineni prinși că furau mașini de lux din Moldova! Află care era schema infractorilor

Acum 4 ani, 4 luni - 12 Noiembrie 2019, autoexpert
Trei ucraineni prinși că furau mașini de lux din Moldova! Află care era schema infractorilor
Ofițerii de investigație a Direcției de Poliție a mun.

Chișinău și Inspectoratul de Poliție Centru, de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Centru, au destructurat o grupare criminală din trei membri, specializată în sustragerea automobilelor de lux, de pe teritoriul mun. Chișinău cât și pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Aceștia s-au dovedit a fi cetățeni ai Republicii Ucraina, cu vârstele cuprinse între 20 ani și 40 de ani. Anterior indivizii s-au dovedit a fi judecați pentru infracțiuni analogice.

Gruparea criminală a fost documentată de către forțele de ordine pe parcursul lunilor august-noiembrie curent, unde indivizii acționau după o schemă bine pusă la punct și fiecare membru avea rolul său. Aceștia acționau prin diferite scheme de escrocherie cu falsificarea actelor de proveniență a automobilelor şi codurilor de producere, care activau pe teritoriul Republicii Moldova, Republica Ucraina şi ţările membre ale Uniunii Europene.

Astfel indivizii au însuşit 6 automobile de lux, care au fost transportate şi realizate pe teritoriul altor state, ulterior 4 automobile fiind depistate dezasamblate, iar două unități de transport au fost depistate pe teritoriul Ucrainei.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, pe data de 10 noiembrie, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale indivizii și-au recunoscut vinovăția.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetați pentru ,,Escrocherie" în proporții deosebit de mari, care conform legislației se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.

Totodată polițiștii întreprind toate măsurile pentru a stabili dacă sunt și alte persoane implicate în acest caz.

Support Ukraine