Toyota a pregătit o serie de noutăți pentru actuala generație Corolla

Acum 1 an, 10 luni - 2 Iunie 2022, autoexpert
2023 Toyota Corolla
2023 Toyota Corolla
Niponii au pregătit mai multe modificări, atât pe interior cât și pe exterior, pentru actuala generație a modelului Corolla. Actualele versiuni Corolla vor fi disponibile pe piața din Europa, începând cu primul trimestru al anului viitor.

Pe exterior, asistăm la modificări ușoare precum restilizarea grilei frontale, modificarea farurilor anticeață, jante noi, dar și trei nuanțe de caroserie noi. Modificările pe interior vor fi mai resimțite. Producătorul a pregătit cea mai nouă versiune a sistemului multimedia disponibilă în portofoliu. Acum ecranul central va avea o diagonală de 10.5 inch, iar instrumentarul digital de bord de 12.3 inch și va fi disponibil standard pe anumite versiuni de echipare.

Schimbările vor fi observate și la nivel de motorizare. Acum sistemul de propulsie hybrid, care are la bază motorul de 1.8 litri, va dezvolta cu 18 CP, având o sumă de 140 CP. Între timp, versiunea hibridă la baza căreia se află motorul de 2.0 litri va avea un surplus de 12 CP și acum livrează 196 CP. 

Mai nou, bateria folosită de sistemul hibrid este mai compactă și mai ușoară. Conform Toyota, în funcție de versiune, acumulatorul are o masă mai mică cu până la 18 kilograme. Pe lângă asta, producătorul a făcut modificări și la nivel de software, ceea ce aduce un surplus de eficiență pentru modelul compact. 

Support Ukraine