Toyota Corolla Cross - noul SUV al constructorului nipon ce are la bază un sistem de propulsie hibrid

Acum 1 an, 2 luni - 5 Decembrie 2021, autoexpert
Toyota Corolla Cross - noul SUV al constructorului nipon ce are la bază un sistem de propulsie hibrid
Toyota a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Corolla Cross, care este poziționat între CH-R și RAV4 în gama europeană, potrivit constructorului. Descris ca „o versiune SUV a compactei Corolla”, noul model este dezvoltat pe aceeași platformă TNGA-C.

SUV-ul este primul model Toyota, la nivel global, care beneficiază de a cincea generație a sistemului de propulsie hibrid. Acum și bateriile de tip Li-ion sunt mai puternice, dar și mai ușoare cu 40% decât la generația precedentă.

Sub capota acestuia se acunde un sistem de propulsie hibrid cu motor de 2.0 litri volum, care dezvoltă 197 CP. Versiunea cu tracțiune integrală beneficiază în plus de un motor electric pe puntea spate.

Pe interior, au fost actualizate tehnologiile, astfel este instalat un nou instrumentar de bord digital cu ecran de 12.3 inch. Iar pentru sistemul de infotainment, constructorul a optat pentru un display de 10.5 inch. În noul Corolla Cross sunt disponibile și  Android Auto, și Apple CarPlay wireless.

Ce ține de siguranță, mașina a fost dotată cu funții precum Pre-Collision System, Intersection Turn Assist sau cruise control adaptiv. Totodată au fost realizate diverse actualizări software over-the-air (OTA). 

Livrările noului Toyota Corolla Cross vor începe în toamna anului viitor.

Support Ukraine