Șoferul unui Mercedes găsit beat la volan a încercat să ofere mită de 2.000 lei, dar s-a ales cu dosar penal

Acum 9 luni, 3 săptămâni - 9 Aprilie 2022, autoexpert
Șoferul unui Mercedes găsit beat la volan a încercat să ofere mită de 2.000 lei, dar s-a ales cu dosar penal
Unii șoferi de la noi din țară nu renunță la vechile obiceiuri. Aici vorbim atât despre șofatul în stare de ebrietate, cât și de mituirea omaenilor legii.

Cel mai recent exemplu a fost înregistrat în seara zilei de ieri. În timp ce se aflau la asigurarea siguranței rutiere în localitatea Ochiul-Alb din raionul Drochia, polițiștii Direcției patrulare Nord a INSP au stopat pentru verificare un Mercedes la volanul căruia se afla un tânăr de 27 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificării s-a stabilit că, șoferul conducea vehiculul fără a deține permis de conducere, iar în timpul documentării de la acesta s-a simțit un miros specific de alcool. Fiind testat alcoolscopic s-a constatat că tănărul se afla în stare de ebrietate, testul arătând o concentrație de 0,29 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În timpul examinării cazului pentru conducerea autovehiculului fără permis de conducere fiind în stare de ebrietate, contravenientul a lăsat în automobilul de patrulare mijloace bănești în sumă de 2.000 lei. 

 Cazul dat a fost înregistrat conform legislației, iar persoana vinovată riscă să fie cercetată penal pentru corupere activă. Mașina a fost transportată la parcarea specială, iar la fața locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul Inspectoratului de poliție Drochia pentru documentarea cazului conform competenței.

În acest context, poliția îndeamnă repetat participanții la trafic să fie corecți, integri și să respecte legislația.

Support Ukraine