Șoferii nu vor mai fi obligați să dețină asupra sa permisul de conducere! Poliția îi va identifica în regim digital

Acum 1 an, 2 luni - 25 Noiembrie 2021, autoexpert
Șoferii nu vor mai fi obligați să dețină asupra sa permisul de conducere! Poliția îi va identifica în regim digital
Ieri, 24 noiembrie, Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative, care vizează modificarea Legii nr.131/2007, privind siguranța traficului rutier și a Codului Contravențional nr.218/2008.

Astfel, în cadrul ședinței de Guvern, Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a venit cu propunerea de modificare a Legii nr.131/2007 privind siguranța traficului rutier, care presupune excluderea obligativității șoferilor de a deține asupra lor permisul de conducere în traficul național. 

Prin modernizarea calității serviciilor publice, conducătorii auto nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permise de conducere, ci vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.

Modificările menționate prevăd modernizarea și sporirii calității serviciilor publice, prin digitizarea serviciului, reducerea numărului actelor necesare la perfectarea  actelor de a conduce vehicule, și excluderea obligativității deținerii asupra lor a permisului de conducere în traficul național. 

Modificările propuse au fost inițiate în contextul realizării proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, precum și în vederea implementării acțiunii 3.17 din Hotărârea Guvernului nr.966/2016 pentru aprobarea Planului de acțiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021.

Menționăm că, proiectul de lege urmează să fie transmis în parlament spre adoptare. 

Support Ukraine