Proiect votat în prima lectură! Șoferii nu vor fi obligați să dețină asupra lor permisul de conducere

Acum 2 ani, 3 luni - 12 Decembrie 2021, autoexpert
Permisul de conducere Moldova
Permisul de conducere Moldova
Proiectul de lege care presupune anularea punctului care obligă șoferii să dețină asupra lor permisul de conducere, a fost votat de Parlament în prima lectură.

Modificările legii prevăd astfel modernizarea și sporirea calității serviciilor publice, prin digitizarea serviciului, reducerea numărului actelor necesare la perfectarea actelor de a conduce vehicule, și excluderea obligativității deținerii asupra lor a permisului de conducere în traficul național. 

Astfel, șoferii vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital, după prezentarea unui act de identitate sau în cazul în care cunosc și pot dicta codul IDNP.

Totodată, este exclusă din lege condiția de aptitudine din punct de vedere psihofiziologică a persoanei pentru a obține dreptul de a conduce. Astfel, candidatul sau conducătorul auto susține un singur test de sănătate privind îndeplinirea de către aceștia a normelor minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru a poseda dreptul de a conduce vehicule.

Proiectul de lege urmează să fie votat în lectura a doua de Parlament.

Support Ukraine