Noi reguli pentru examenul de obținere a permisului de conducere categoria B

Acum 8 luni, 3 săptămâni - 11 Mai 2022, bizlaw
Noi reguli pentru examenul de obținere a permisului de conducere categoria B
Noile prevederi privind procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, emiterea și valabilitatea permisului de conducere au intrat în vigoare.

Prin urmare, Agenția Servicii Publice a pus în aplicare noua metodologie de organizare și desfășurare a examenelor pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, candidații care vor să obțină permisul de conducere categoria B nu vor mai trebui să susțină proba ”poligon”, așa cum a fost până acum. Toate exercițiile vor fi desfășurate în condiții de traseu. Proba practică trafic va include și elementele subprobei poligon și nu va dura mai mult de 25 de minute.

Candidații pentru obținerea dreptului de a conduce din categoria B vor avea de executat în cadrul probei trafic una din următoarele manevre speciale:

  • menţinerea benzii la deplasarea în marșarier pe o distanță de circa 20 m;
  • întoarcerea vehiculului în sens opus, folosind mersul înainte şi înapoi (o tentativă din trei mişcări);
  • încadrarea vehiculului în limitele spațiului de parcare, la intrare sau la ieșire (paralel, oblic sau în unghi drept, prin mers înainte sau înapoi, pe teren plat, o tentativă).

Candidaţii care au susţinut subproba poligon și dețin rezultatul ”Admis” nu vor exercita manevrele speciale de conducere.

Support Ukraine