Secretarul de Stat la MAI Gheorghe Bălan: Permisele moldovenești ar putea fi recunoscute în Germania și Belgia!

Acum 3 ani, 10 luni - 15 Iunie 2020, autoexpert
Secretarul de Stat la MAI Gheorghe Bălan: Permisele moldovenești ar putea fi recunoscute în Germania și Belgia!
Într-un interviu pentru publicația Sputnik, Secretarul de Stat al MAI, Gheorghe Bălan, a declarat că autoritățile din Moldova negociază în prezent semnarea unor acorduri privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere, după modelul folosit deja în cazul Italiei și Turciei.

Gheorghe Bălan spune că autoritățile din Moldova discută cu mai multe țări din Europa, nu doar preschimbarea permiselor de conducere, dar și semnarea unor acorduri privind recunoașterea reciprocă a acestor documente pentru șoferi. Funcționarul mai spune că Republica Moldova are deja semnate acorduri similare cu Italia, unde permisele noastre de conducere sânt recunoscute pe teritoriul acestui stat.

„Un acord privind recunoașterea reciprocă a permiselor îl avem și cu Turcia. La ora actuală autoritățile din Moldova negociază semnarea unor acorduri similare cu Bosnia-Herțegovina, Germania Lituania Belgia. Un permis european îți oferă mai multe beneficii la nivelul statului de reședință și anume un acces mai facil la piața muncii", a punctat Secretarul de Stat la MAI.

Potrivit legislației internaționale, după ce unui cetățean străin i s-a eliberat un permis de ședere, permisul de conducere urmează a fi schimbat. Mai multe state impun aceste reguli pentru a avea o evidență mai bună a cetățenilor.

Acest lucru este mult așteptat de concetățenii noștri care lucrează în Germania în calitate de șoferi. Pentru a-și preschimba un permis moldovenesc cu categoriile BCDE în unul german, în prezent moldovenii trebuie să mai absolvească încă odată școala auto și să cheștuie în jur de 10.000 de euro!

Support Ukraine