Republica Moldova şi România vor avea un nou punct de trecere a frontierei, dar încă avem surprinzător de puţine

Acum 1 an, 8 luni - 11 August 2022, Piata Auto
Republica Moldova şi România vor avea un nou punct de trecere a frontierei, dar încă avem surprinzător de puţine
Republica Moldova şi România vor avea un nou punct de trecere a frontierei, Leova-Bumbăta, care va soluţiona unul din paradoxurile despre care scriam într-un articol din noiembrie 2021.

În acel articol menţionam că pe linia vestică a frontierei Republicii Moldova, între Leuşeni şi Cahul nu există niciun alt punct de trecere a frontierei, pe o lungime nefiresc de mare, ceea ce face ca locuitorii din Leova şi Cantemir să fie nevoiţi să o ia pe rute ocolitoare mult prea mari. Şi apoi, în acelaşi articol spuneam că Moldova şi România aveau doar 7 puncte de trecere a frontierei, în tip ce cu Ucraina Moldova avea circa 30 de puncte, fără a le lua în calcul pe cele din regiunea transnistreană.

Astăzi, cabinetul de miniştri a aprobat semnarea acordului între guvernele Moldovei şi României pentru înfiinţarea noului punct de trecere a frontierei în apropiere de Leova. Acesta va fi un punct de trecere pentru toate tipurile de vehicule, inclusiv camioane, ajutând astfel la degajarea celorlalte puncte supraaglomerate în ultimele luni.

Noul punct de trecere a frontierei va conecta, astfel, traseul R34 din Moldova (Hânceşti-Leova-Cantemir-Cahul) cu traseul 24A din România (Huşi-Murgeni-Bârlad).

Acesta va fi abia al 8-lea punct de trecere a frontierei între România şi Moldova, iar în listă se include şi punctul exclusiv feroviar de la Ungheni.

Support Ukraine