Reacţia poliției la suspiciunea unui şofer, precum că un echipaj INSP oprea şoferi lângă Aeroport şi lua mită

Acum 2 ani, 2 luni - 21 Februarie 2022, autoblog
INSP oprea şoferi lângă Aeroport şi lua mită
INSP oprea şoferi lângă Aeroport şi lua mită
Poliţia a venit cu o reacţie la suspiciunea unui şofer, precum că un echipaj INSP oprea şoferi lângă Aeroport şi lua mită.

La câteva ore de la postarea sa pe Facebook, IGP a declarat că s-a autosesizat în legătură cu pretinsele acțiuni ilegale şi Direcția Inspectare Efectiv s-a deplasat la locul dislocării echipajului, unde urma să documenteze acțiunile polițiștilor.

 „Unul prinde la viteză, altul strânge banii.” Observația unui conducător auto despre un echipaj INSP

După o oră de la prima reacţie a fost publicat încă un comunicat cu următoarele explicaţii:

Echipajul respectiv a fost dislocat pe acest traseu, astăzi, pentru activități de depistare și documentare a conducătorilor auto care depășesc limita de viteză stabilită în zonă.

În urma verificării acțiunilor agenților de patrulare, Direcția Inspectare Efectiv și cea de Patrulare Centru a INSP au stabilit că, în perioada respectivă, polițiștii au documentat 12 conducători auto pentru depășirea limitei de viteză.

În același timp, fiind verificate pozele fixate cu aparatul de măsurat viteza, în coraport cu procesele verbale întocmite, nu au fost depistate încălcări! Precizăm că inspectorii de patrulare nu au posibilitatea să înlăture pozele încălcărilor fixate!

Menționăm că, în zona respectivă este esențială patrularea agenților, întrucât avem nod rutier care intersectează trei fluxuri de transport și trecere pietonală, iar calitatea drumului tentează conducătorii auto să accelereze.

„Unul prinde la viteză, altul strânge banii.” Observația unui conducător auto despre un echipaj INSP

La sigur majoritatea dintre noi am văzut pe drumurile din Moldova situații când un șofer care aparent a încălcat Regulamentul de Circulație Rutieră este oprit, iar după câteva clipe i se permite să plece mai departe.

Mita în continuare este un fenomen răspândit în Moldova și se pare că nu degrabă vom scăpa de ea în țara noastră. În postarea pe care a făcut-o, Eugen menționează că urmărește de vreo trei ore activitatea echipajului 9717 care stopează în preajma aeroportului automobilele care circulă cu viteză.

„Unu stă cu Trucam-ul și-i prinde la viteză, altul strânge banii. Opresc șoferii, cer acte, ceva vorbesc și le dau voie să plece fără proces verbal fără nimic.”

Noi am luat legătura cu Eugen și l-am întrebat cam câte minute staționa un singur automobil, iar răspunsul a fost de 1-2 minute, nu mai mult. Bineînțeles, în acest răstimp nu reușești să scrii o amendă…

Eugen tried to notify the hotline of the Internal Protection and Anticorruption Service of the Ministry of Interior, but no one answered the phone call.

Support Ukraine